A rendőrség  likvidálta a Tel Avivban gyilkoló terroristát

A rendőrség  likvidálta a Tel Avivban gyilkoló terroristát

Tel Aviv forgalmas központjában gyilkoló terrorista két áldozata egy 27 és egy 28 éves izraeli fiatal – közölte a rendőrség.

A nevüket családjuk értesítéséig és azonosításukig nem hozzák nyilvánosságra.

A támadást követően tíz további áldozatot szállítottak kórházba, közülük négy súlyos, kettő közepes állapotú, négyen pedig könnyebben sérültek.

A Tel-avivi Ichilov kórház orvosai azt héber médiának azt nyilatkozták, hogy a lövöldözés során súlyosan sérült férfi állapotát, a műtét után sikerült stabilizálniuk. Állapota továbbra is kritikus.

Három másik beteg állapota is stabilizálódott, állapotuk súlyos – közölte a kórház, hozzátéve, hogy a műtétek után az intenzív osztályra kerültek.

A rendőrség az éjszaka folyamán közzétette a feltételezett terrorista fényképét. Naftali Bennett miniszterelnök azt üzente: „Bárhol is van, elkapjuk”

A Sabak belbiztonsági szolgálat szerint azt a Szamáriai palesztin terroristát, tűzharc során lőtték le egy jaffai mecset közelében, ahol elbújva találták. A védelmi erők nem sérültek.

Az éjszaka folyamán a rendőrség és a különböző védelmi alakulatok és a különleges egység hatalmas hajtóvadászatot indított.

„Az izraeli rendőrség arra kérte a lakosságot, hogy folytassák szokásos rutinjukat, de kerüljék a nagy összejöveteleket, maradjanak nagyon éberek, és jelentsenek minden gyanúsat a rendőrségnek” – áll a közleményben.