A polgárok nem tudják, hogy mire számíthatnak

A polgárok nem tudják, hogy mire számíthatnak

Veres Zoltán, a Fidesz erzsébetvárosi önkormányzati képviselője, frakcióvezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Molnár Antal Zeneiskoláról, a kerületi vezetésről, a képviselői munka fontosságáról.

 

A képviselő beszélt a Molnár Antal Zeneiskoláról, ahol a következő tanévben is lesz minden bizonnyal évnyitó, ám úgy tűnik, erre nem a Damjanich utcai épületben kerül sor, bár ebben sokan bíztak. Ám a történtek ellenére, hiszen a remény hal meg utoljára – tette hozzá a frakcióvezető, így egyszer talán elnyeri méltó funkcióját az épület, amit az előző vezetés kifejezetten zeneiskolai funkció szerint újított fel. Így talán vége lesz annak a kínos egymásra mutogatásnak és harcnak, ami az elmúlt hónapokat jellemezte, aminek következtében még mindig nem tudták a gyerekek birtokba venni az iskolát. A polgármester számtalan vádat fogalmazott meg az elmúlt időszakban, de egy biztos, a Damjanich utca 4. szám alatti épületet zeneiskolaként újították fel, így annak a célnak megfelelően kellene funkcionálnia, ám a jelek szerint erre most ősszel nem fog sor kerülni

Veres Zoltán szerint azon többséget adó képviselőknek egy jelentős része, akik a korábbi ciklusban is ott ültek a testületben, a mostani állapotot méltatlannak tartják, de természetesen a szavazásokon köti őket a frakciófegyelem. A frakcióvezető megjegyezte, nem kellenek jogi csűrcsavarások, az önkormányzatnak megvan a feladata, kellene egy világos szándék, azaz az épületet át kell adni a gyerekeknek, az iskolának. Nem csak a jogszabályokra kell hivatkozni, hanem lépni.

Beszélt Veres Zoltán a Klauzál téri vásárcsarnokról, megjegyezve, a legalapvetőbb probléma a funkcióváltással van, hiszen a vásárcsarnok egy piac. lehet mást is üzemeltetni, de a piac jelleg megtartásával. Itt is érzékelhető, hogy egyrészt nem világosak a városvezetés szándékai, másrészt pedig nem azt teszik, mint amit korábban ígértek. A jelenlegi többség két évvel ezelőtt még a vásárcsarnok érdekében gyűjtött aláírásokat, ezt követően mára eljutottak oda, hogy az akkori mondataikkal kerültek most szembe. De nem csak az a gond, hogy nem azt teszik, mint amit korábban mondtak, hanem az, hogy a döntéseik a lakosság érdekeivel nem találkoznak – tette hozzá, amivel az önkormányzat megbecsülését rombolják, ezzel az elmúlt 10 év közös eredményeit teszik semmissé. Veres Zoltán emlékeztetett arra, hogy a Fidesz az elmúlt ciklusokban olyan vállalásokat tett le az asztalra, amik teljesültek. Ellentétben a mostani irányítással, kiszámíthatatlanság van Erzsébetvárosban, ahol a polgárok nem tudják, hogy mire számíthatnak.

Azt lehet tudni, hogy lesz időközi önkormányzati választás a kerületben, ám azt sajnos nem lehet tudni, hogy mikorra lesz ez kiírva, ez sok mindentől, így a járványhelyzettől is függ. A jelöltkeresést illeti, a frakcióvezető kijelentette, nem kívánnak jelölti castingot tartani, nem szeretnének az előválasztási ellenzéki színjátékhoz hasonlót szervezni, ami egy manipuláció. Olyan jelöltet keres a helyi Fidesz, aki képes szolgálni akerületieket, aki a képviselőtestületben jelen van, de olyan kell, aki mindezek mellett képes meghallgatni az embereket. Olyan jelöltje lesz a Fidesznek, aki képes szolgálni az emberek érdekeit.