A negatív hír is PR értékkel bír?

A negatív hír is PR értékkel bír?

Gyurákovics Andrea ferencvárosi önkormányzati képviselő, a Fidesz frakcióvezetője a volt és a jelenlegi polgármesterről is beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában.

 

A képviselő beszélt a kerület volt vezetőjéről, Bácskai Jánosról, aki nemrégiben döntött úgy, hogy felhagy az önkormányzati munkával. Mint azt Gyurákovics Andrea megjegyezte, számtalan vád érte a volt polgármestert utódja részéről, ezért is döntött úgy, hogy beül a képviselőtestületbe, hogy ezekre személyesen tudjon reagálni. Ám az elmúlt másfél évben már ilyenek nem hangoztak el, nem történt semmilyen feljelentés, a kérdéseire semmilyen választ nem kapott Baranyi Krisztinától. Ezért határozott úgy, hogy ezek után elfogad egy közigazgatási álláést, mami a szakmájába vág. A döntését a Fidesz frakció nem nagy örömmel, de elfogadta. A volt polgármester képviselői helyét egy KDNP-s politikus vette át.

Arra a felvetésre, hogy mióta Baranyi Krisztina vezeti a kerületet, azóta Ferencváros többször is szerepel az országos sajtóban, a Fidesz frakcióvezetője úgy felelt, az is egy lehetséges PR fogás, ha azt elfogadják, hogy a negatív hír is hír, mert az utóbbi időkben ezek megszaporodtak, legyenek azok viták, balhék, testületi összevisszaságok. A negatív hírekbe bekerült ma kerületi média, ami teljesen átalakult, például a helyi lapban már nem szerepelnek tudósítások, beszámolók a testületi ülésekről, egyéb eseményekről. Az ellenzék mindezt többször is jelezte, elmondva, nem közéleti magazinra van szükség, hanem egy olyan újságra, ami beszámol mindenről, még az ellenzékről is. Mindez korábban nem így volt, nem csak Bácskai János, de még Gegesy Ferenc alatt sem. Egy lapnak elsődleges feladata a ferencvárosi hírek közzététele, de most elsősorban országos hírek szerepelnek az újságban.

Gyurákovics Andrea megjegyezte, egyre zavaróbbak a dugók a kerületben, ez a fővárosi és a ferencvárosi vezetés „együttműködésének” következménye, ma már egyre többet lehet hallani például Belső-Ferencváros átalakításáról. A Ráday utcában számos vendéglátóhely van, sajnos vannak, akik nem élték túl a válságot, a Fidesz frakció abban bízik, hogy a városvezetés dolgozik azon, hogy ezek megmeneküljenek.

A képviselő beszélt a köztisztaságról, elémondva, ezen a területen sem áll mjól a kerüléet, példaként elmondva, a hétvégén szerveztek egy szemétszedési akciót a Markusovszky térre, ahol csak egy óra alatt 8 zsák szemetet szedtek össze. Fontos lenne, hogy a jelenlegi városvezetés ösztönzők bevezetésével is segítene, hogy tisztább legyen Ferencváros.