Ezzel a megoldással Erzsébetváros jár majd rosszabbul

Ezzel a megoldással Erzsébetváros jár majd rosszabbul

Veres Zoltán, a Fidesz erzsébetvárosi önkormányzati képviselője, frakcióvezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a kerületi közlekedési káoszról, valamint a Klauzál téri piacról.

 

A politikus szerint az erzsébetvárosi közlekedést most éppen a Blaha Lujza tér felújítása teszi még kiismerhetetlenebbé, ahogy azt is lehet látni a véleménye szerint, hogy a főváros egyik legforgalmasabb csomópontjának felújítása sem fog befejeződni az ígért dátumra. Hozzátette, már csak azért is, mert az eredeti tervek szerint már régen készen kellett volna lennie a térnek. Ami viszont az erzsébetvárosi közlekedést illeti, Veres Zoltán megjegyezte, ha valaki most a Nyár utcába akar kikanyarodni, akkor az azzal lesz kénytelen szembesülni, hogy az eddigiekkel ellentétben balról is érkezhetnek autók, ez pedig balesetveszélyes helyzeteket teremthet, a megelőzés érdeklében táblákat kellett volna kihelyezni.

A képviselő külön is beszélt a Klauzál téri csarnokról, megjegyezve, 2010-ben a kerület akkor megválasztott fideszes vezetés eeg rettenetesen leromlott állapotú ingatlantömeget örökölt, ehhez tartozott a vásárcsarnok is. Erzsébetváros 2014-ben kezdte meg a felújítást, egy évvel később lett átadva, így valósult meg a kerület piaca. A kerület mostani vezetése az önkormányzati választás kampányában azt ígérte, hogy visszaszorítja a bulinegyedet, a Klauzál téri csarnok piacjellegét megőrzik, ám nemrégiben azt szavazták meg, hogy ebben az épületben a kocsmajelleg erősödjön meg, ráadásul hatalmas kedvezményeket adva a bérlőnek. Pedig a kerület előző vezetése egy termelői piacot képzelt el itt. A mostani városvezetés szerint a csarnokkal kapcsolatos szerződést pont a fideszes előző vezetés miatt nem lehetett módosítani, ám Veres Zoltán szerint a legutóbbi testületi ülésen a többség éppen ezt tette meg, csak éppen a bérlőérdekeit tartották szem előtt. Lett volna idejük a 2019-es győzelmük óta, hogy tegyenek a piac érdekében. De ezen túlmenően az önkormányzat nem tett semmit a csarnok gépészeti felújításáért, mondván, azt végezze el a bérlő, de az is biztos, ezzel a megoldással Erzsébetváros jár majd rosszabbul.

A frakcióvezető szerint mindezek mellett azt is észre lehet venni, hogy bár nincsenek turisták a bulinegyedben, de a kosz ugyanolyan, mint akkor, amikor esténként több tízezer ember fordult meg Belső-Erzsébetvárosban.  

Breuer Péter