Ozsváth Kálmán :Nincsenek kormányzati elvonások Újpesten

Nincsenek kormányzati elvonások Újpesten

Ozsváth Kálmán, a Fidesz újpesti önkormányzati képviselője beszélt a járvány elleni védekezésről, valamint a kerület problémáiról a Heti Tv Pirkadat című műsorában.

A képviselő elmondta, önkéntesként a mentőknél dolgozik, ezért megkapta a védőoltást, aminek a beadatását mindenkinek csak javasolta, mert ez a legjobb módszer arra, hogy megvédhesse magát, a társait, családját, környezetét. Hozzátette, teljesen mindegy, hogy melyik vakcinát kapják meg az emberek, mert mindegyiket bevizsgálták a szakemberek, azok forgalomba hozását engedélyezték, beoltva lenni sokkal jobb, mint beoltatlanul. Az is igaz, hogy a különböző szabályokat, a rendszeres kézmosást, a maszkviselést, a szociális távolságot még akkor is érdemes lesz betartani, amikor már megtörtént az átoltottság. Ozsváth Kálmán mindenkit arra biztatott, hogy regisztrálja magát, amikor meg arra kerül a sor, vegye is fel az oltást, mert csak így lehet majd újra emberhez méltó módon élni.

A képviselő újpesti ügyekről is beszélt, hozzátéve, hogy például a szociális ügyekért felelős alpolgármester egyben a pártja, az LMP egyik vezetője. Ennek fényében kérdés az, hogy miként lehet egyszerre ezt a két munkát elvégezni – tette hozzá. Az alpolgármester egy interjújában arról beszélt, hogy Újpesten rendben mennek a dolgok, erre Ozsváth Kálmán úgy reagált, hogy akkor érthetetlen, hogy a várost irányító koalíció miért beszél folyton a kormányzati elvonásokról. Persze az is igaz – jegyezte meg, nem igazak az elvonásról szóló hírek, mert például a kerületi egészségügyben is a működési támogatások 90 százalékát állja az állam, a kormányzat. Arról nem beszélve, hogy a jelenlegi városvezetés 10 milliárdos plusszal vette át a kerületet a fideszes elődjétől, ám azt nem lehet tudni, hogy hova lett ez az összeg. Ahogy számos projekt sem valósult meg, ezek közül említette meg a képviselő azt az útfelújítást, amit még az előző polgármester és az előző főpolgármester megállapodásának köszönhetően lett anyagilag biztosítva, majdnem 2 milliárd forint értékben. De elesett például Újpest egy több százmilliós támogatásról, aminek fejében a kerületi földutak leaszfaltozása kezdődhetett meg volna. Ozsváth Kálmán szerint ez is azért fordulhatott elő, mert a kerületi vezetés sok minden mással foglalkozik, csak éppen az újpestiek ügyével nem.