Nem lehet gyűlöletet szítani

 

Nem lehet gyűlöletet szítani

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Parlament tegnap induló ülésszakáról, az ellenzék gondolkodásáról.

A képviselő beszámolt a Parlament tegnapi nyitónapjáról, aminek a legfontosabb része volt a miniszterelnök felszólalása. Orbán Viktor beszédéből a politikus kiemelte azt a részt, ahol a kormányfő beszámolt a kormány eddig tevékenységéről, a rendkívüli erőfeszítésekről a megfelelő számú vakcina beszerzése érdekében, mert az a legfontosabb az élet védelme érdekében, hogy mindenki megkapja a szükséges oltást. Bajkai István szerint a miniszterelnök is beszélt az ellenzék káros hozzáállásáról, amelynek során szakemberek véleményét kifogásolva a vakcina kérdését politikai szintre elemi. Ezzel a hazai szakemberek véleményét is kétségbe vonják, pedig a hazai egészségügy minden elismerést megérdemel. Hozzátette aqz ellenzék azon politikája, mely szerint minél rosszabb az országnak, az annál jobb nekik, az számukra politikailag hasznos. Ennek elkerülése végett is fontos, hogy a lakosság a biztos információkra támaszkodjon, ne dőljön be az álhíreknek. A politikus kijelentette, a miniszterelnök is elmondta, a járvány elleni védekezés sikeres, ha nem így lenne, akkor az ellenzék álhírei valóban célt érhetnének, de erről nincsen szó. Az biztos – tette hozzá, az ellenzék a lakosság ellen politizál a járvány kapcsán is.

Bajkai István erzsébetvárosi példákkal is igyekezett alátámasztani véleményét, kifejtve, hogy a mostani ellenzéki vezetésű önkormányzat nem tűr meg kritikai hangokat, azokat igyekszik folyamatosan elnyomni.  Nem lehet gyűlöletet szítani – mondta el Bajkai István, mert ezzel a demokráciát tagadják.

A képviselő, mint a Törvényalkotási Bizottság alelnöke beszámolt arról, hogy először ők tárgyaltak, majd az általuk elfogadott dokumentumra a Parlament is igent mondott, amely a visegrádi országok együttműködése megalakulásának 30. évfordulóját rögzíti. A V4-es együttműködés megszületésében jelentős szerepe volt 1991-ben Antall József miniszterelnöknek, ez az összefogás pedig azóta is példaértékű, egyre jelentősebb.