Mindez a kerületiek arculcsapásának tekinthető

Mindez a kerületiek arculcsapásának tekinthető

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a kerületi zeneiskola körüli hercehurcákról.

A politikus, mint a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke beszélt arról, hogy a boksz Magyarországon a 19. század óta mondható hagyományosan űzött sportágnak, ezt a sportágat ma is fejleszteni kell, ezt végzik a szövetségben is. Erre szükség van, mert egy komoly hullámvölgyből kell kilábalnia a bokszolóknak, ami megvalósulhat, hiszen tehetségek vannak, az infrastruktúra fejlődik. Nagyon fontos az is, hogy az ökölvívásról kialakult tévképzeteket elűzzék. Magyarország több jelentős versenynek ad otthont, még most is a járvány alatt, ilyen volt a nemrégiben Debrecenben megrendezett nemzetközi torna. Bajkai István kiemelte, a lehető legszigorúbb szabályokat betartják, ezért is lehet nagyon sikeres a mostani Bocskai emlékverseny is. Ezen a viadalon is nagyon sok női versenyző is elindult, ami a képviselő szerint fontos.

Bajkai István beszélt az erzsébetvárosi önkormányzat döntéséről, amelynek értelmében helyet adtak a Színház és Filmművészeti Egyetem jelenlegi vezetése ellen tiltakozóknak. Egy olyan épületet adtak át, amit a kerület korábbi vezetése zeneiskolának alakított ki több százmillió forintos beruházással. Az épület elkészült, de az önkormányzati választáson győzött koalíció nem adta át az épületet a zeneiskolásoknak, egy közel hetvenéves zeneiskolának. Helyette az épület egy más kerületben alakult egyesület birtokába került, mindez a kerületiek arculcsapásának tekinthető. Erről sem beszélt a kerületet jelenleg irányító koalíció, a kampány során egy szót nem mondtak. Kérdés az is, hogy a mostani többség képviselői, amikor az előző ciklusban szavaztak a zeneiskolai felújításról, tudták-e, hogy az épületbe mások költöznek majd be. Most a zeneiskolának kell helyet találni másutt, még akkor is, ha az önkormányzat ebben nem nyújt támogatást. Az iskola és már intézkedések miatt is több lépésen is gondolkodik a Fidesz-KDNP frakció, aláírásgyűjtéstől kezdve sok minden máson.