Veres Zoltán: Nem jó gazda Erzsébetváros jelenlegi vezetése

Nem jó gazda Erzsébetváros jelenlegi vezetése

Veres Zoltán Fidesz erzsébetvárosi önkormányzati képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Wesselényi utca 17. szám alatti kultúrházról, a városvezetés hibáiról.

A képviselő szerint igen sajnálatosak azok a körülmények, amelyekről folyamatosan kap maga is beszámolókat, példaként hozta fel, hogy az önkormányzat épületének a fölszintjén már egy ideje nem működnek az illemhelyek, miközben a kerületiek számos ügyüket kell elintézzék. lehet az is a megoldás – tette hozzá, hogy a polgárok valamilyen nyilvános illemhelyet keresik fel, de a jelenlegi városvezetés ezeknek a felújítását is leállította, pedig erre korábban megvoltak a források. Ezek az egyébként a költségvetést nem nagyon befolyásoló döntések azok, amelyek többek között zsákutcába viszik Erzsébetvárost, ezek is azt muatják, nem jó irányba viszik a kerület ügyeit.

Veres Zoltán beszélt a Wesselényi utca 17. szám alatti kultúrházról, amelyről a vita alakult ki a közösségi térben is, Bajkai István országgyűlési képviselő, volt alpolgármester egy videóban hívta fel a figyelmet a házat érintő veszélyekre. Erre adott választ, szintén a közösségi térben a kerület alpolgármestere, akik visszautasította a vádakat. A politikus szerint, bár az alpolgármester azt állította válaszában, hogy a korábbi városvezetés hozta nehéz helyzetbe a Wesselényi utca 17-et, de azért azt tudni kell, az előző ciklusban az ellenzéki képviselők voltak többségben, sőt a mostani alpolgármester tanácsnokként többek között a kultúráért is felelt. Arról nem beszélve – tette hozzá, hogy ebben a válaszban az alpolgármester személyében is támadta Bajkai Istvánt, ahelyett, hogy a konkrét üggyel foglalkozott volna.

Veres Zoltán szerint a lassan másfél éve regnáló városvezetés alatt a kultúra is zsákutcába került Erzsébetvárosban, ahogy a fővárosban is. 2010 előtt is ez volt tapasztalható, ám szerencsére a fideszes kerületvezetés ezen változtatott, számos programmal, de mellette valós építkezések is elindultak, például nekifogtak a Wesselényi utca 17. felújítását is, felépítették a K11 kulturális Központot is, d emeg lehetne említeni a Klauzál téri galériát is. A kerület jelenlegi irányítói még bele sem kezdtek például a kulturális intézmények akadálymentesítésébe.

Érthetetlen az is, miért gondolja az erzsébetvárosi vezetés bérbeadni a Wesselényi utca 17-et, egy olyan kulturális központot, ami korábban tízezreknek biztosított színvonalas programokat minden évben. Kérdés az is – jegyezte meg Veres Zoltán, hogy a kultúrház vezetésének miért bérelnek piaci alapon irodát, miközben az önkormányzat számtalan üres üzlettel, irodával rendelkezik. Ez egyszerűen pazarlás.

A képviselő kijelenttette, a Fidesz frakció él a gyanúval a bérbeadási pályázat kapcsán, ahol a városvezetés két hetet adott a pályázatok elkészítésére.

Ugyancsak kijelenthető, nem a kerület érdekeit szolgálja a vezetés jelenlegi ingatlankoncepciója, jelentsen ez lakás- és üzletpolitikát. Nem jó gazda Erzsébetváros jelenlegi vezetése.