Egy település vezetése nem ideológiai kérdés

Egy település vezetése nem ideológiai kérdés

Benedek Zsolt, a Fidesz erzsébetvárosi képviselője beszélt Heti Tv Pirkadat című műsorában a kerület helyzetéről, a jelenlegi városvezetés hibáiról.

A képviselő beszélt a kerületi ügyekről, elsők közt a forgalom átszervezéséről, ami a véleménye szerint egy emberkísérlet, egy nem jó irány, ez nem csak a kerületieket érinti hátrányosan, hanem azokat is, akiknek éppen dolga van a belvárosban. Azt is tudni kel – tette hozzá, hogy a közterület-fenntartók kíméletlenül büntetik az autósokat, ennek lehet az egyik oka az is, hogy talán így próbálja meg az önkormányzat a kieső bevételek egy részét pótolni. A kerületi Fidesz frakció kérdést intézett a polgármesterhez, akinek a válaszából kiderült, a forgalom átszervezése következtében jelentősen megnőttek a bírságokból származó bevételek.

A testületi működését illetően Benedek Zsolt megjegyezte, ellenzéki képviselőként tudnak véleményt nyilvánítani, ám az is igaz, az elmúlt majdnem másfél év bebizonyította, a többséget ezek a gondolatok nem hatják meg, azokat nem veszik figyelembe. Ezt azért is nehezményezik, mert mint elmondta, a 2019-et megelőző tíz évben az akkori fideszes polgármester rendszeresen egyeztetett a baloldali képviselőkkel, számos javaslatukat befogadva. tetted ezt azért is, mert tudta, az akkori ellenzékiek is jelentős választói csoportokat képviselnek, az ő hangjuk, véleményük is fontos, ahogy most is ez történik a háromtagú Fidesz frakció esetében.

Erzsébetváros jelenlegi vezetése szerint a bevételkiesések, a kormányzati elvonások miatt nem tudják több korábbi ígéretüket teljesíteni, a politikus szerint ezek hangzatos szavak, de üresek. Azt nem lenne szabad elfelejteni, hogy 2019 őszén 10 és félmilliárd plusszal vette át a kerületet a mostani vezetés, azt nem lehet tudni, hogy ez a pénz hol van. Ez az összeg azért is jelentős, mert 2010-ban a fideszes polgármester 10 és félmilliárdos mínuszban találta a kasszát.  A jelenlegi polgármester és a mögötte lévő pártok számos korábbi szociális rendelkezést megnyirbáltak, visszavontak, ezeket az emberek egyébként hiányolják is. Megszűntek a különböző akciók, amit az Erzsébetváros kártyával lehetett korábban igénybe venni, az elektromos taxik is gyakorlatilag nem szállítják a kerületi időseket. De lehetne beszélni az üresen álló, felújítandó önkormányzati lakásokról, ahogy az üresen álló üzletekről, amiknek gazdát kellene találni, a 2019 előtti vezetés ezen is sokat dolgozott.

Benedek Zsolt szerint a politikai oldalak között lehetnek ideológiai, politikai különbségek, de egy település vezetése nem ideológiai kérdés, ahogy az sem az, hogy legyen nyilvános illemhely, hogy a szemetesek legyenek rendszeresen ürítve, az utcák legyenek folyamatosan takarítva.