Izrael arra törekszik, hogy saját országának lakossága mellett koronavírus elleni oltásokat biztosítson a holokauszt túlélők számára

Izrael vakcinákat biztosít a holokauszt túlélők számára szerte a világon

Izrael arra törekszik, hogy saját országának lakossága mellett koronavírus elleni oltásokat biztosítson a holokauszt túlélők számára a diaszpórában is – adta hírül az Israel Hayom.
A bonyolult, nemzetközi logisztikai művelet kialakításán már dolgoznak, Omer Yankelevitch diaszpóraügyi miniszter a koordicióval a Shalom Corps szervezetet bízta meg.

A szervezet már több nagy orvosi hajózási társaságot megkeresett a projekt logisztikájával kapcsolatban, és a Diaszpóraügyi Minisztérium az Egészségügyi Minisztériummal közösen együttműködik a Pfizerrel és a Modernával.
“A koronavírus válságban megvan az a kiváltságunk, hogy – ha csak egy kicsit, de – visszafizethetjük a holokauszt-túlélőknek, akik túlélték a náci borzalmakat, hogy bátorságuknak köszönhetően sikerült megvédeniük a zsidóság gyökereit és így biztosították a fennmaradásunkat. Megtiszteltetés számunkra, hogy védelmet nyújthatunk nekik a koronavírus elleni oltás biztosításával.” – mondta Yankelevitch az Israel Hayomnak.

Egyelőre konkrétumok még nincsenek, de remélhetőleg hamarosan mindenhova eljutnak az Izrael által felajánlott vakcinák.