Lehetőség van, csak az akarat hiányzik

Lehetőség van, csak az akarat hiányzik

Ozsváth Kálmán, a Fidesz újpesti önkormányzati képviselője beszélt a kerületi vezetésnek a járvány elleni küzdelemben meg nem tett lépéseiről a Heti Tv Pirkadat című műsorában.

 

A képviselő elmondta, a munkája mellett önkéntesként dolgozik a mentőknél immár egy éve, így volt alkalma megtapasztalni a szervezet munkáját a járvány ideje alatt. Ma már szerencsére van védőoltás, a szervezetnél tevékenykedők boldogan vállalják, hogy beoltsák őket, hiszen tisztában vannak vele, ez az egyetlen lehetőség arra, hogy sikerüljön a koronavírus-járványt visszaszorítani.

Ami a védőoltásokat illeti Ozsváth Kálmán megjegyezte, Újpesten a második hullám előtt döntött úgy az ellenzéki vezetésű képviselőtestület, hogy az újszülöttek számára hozzájárulást biztosít két oltás kapcsán, ám az egyikhez, ami ötvenezer forintba kerül, csupán nyolcezer forintot, míg a másikhoz, ami százezer forint, csupán huszonkétezret. Hozzátette, ez csupán egy látszatintézkedés, mert pont azoknak a családoknak nem tud segíteni, akiknek erre a legnagyobb szüksége van. A kerületi Fidesz-KDNP frakció mind a bizottsági, mind a képviselőtestületi üléseken javasolta, hogy az önkormányzat a teljes összeggel járuljon hozzá az oltásokhoz, hiszen 2019 őszén kilencmilliárdos plusszal adták át a kerületet a jelenlegi vezetésnek. Lehetőség van, csak az akarat hiányzik – tette hozzá a képviselő, megjegyezve, összesen nyolcmillió forintról van szó, ezt nem akarja a vezetés állni, miközben a kerületi sajtóra háromszázötven-milliót adnak. Így elmondható, a mostani városvezetés nem programokra, hanem a propagandára költi a pénzt. Mindezt érdemes összehasonlítani a 2010-2019-es időszakkal – jegyezte meg Ozsváth Kálmán, amikor is számtalan beruházást hajtott végre az akkori vezetés, közben közösségi programok tömkelegét valósították meg.