Most egy történelmi mélyponton van az MSZP

Most egy történelmi mélyponton van az MSZP

Mesterházy Attila, az MSZP országgyűlési képviselője, a párt elnökjelöltje a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a terveiről, elképzeléseiről.

A politikus arra a felvetésre, hogy elnökjelöltként ki lesz a női társelnöke, úgy felelt, azt hiszi, van társelnök-jelöltje Kunhalmi Ágnes, hiszen nagyon szívesen dolgozna vele. Most minden elnökjelölt az MSZP érdekében akar dolgozni, a kongresszusnak meg az a feladata, hogy a legerősebb párost válassza meg, aki a párt támogatását növelni tudják.

Bár Kunhalmi Ágnes azt mondta, ő maga a jelenlegi elnök, Tóth Bertalan mellett áll, de miután a kongresszuson külön szavaznak a tisztségekről, így ott is van joga egy jelöltnek eldönteni, hogy vállalja-e a kihívást.

Mesterházy Attila a saját elképzeléseiről azt mondta, van már pártelnöki tapasztalata, ő maga volt az, aki 2010 után az MSZP támogatottságát megduplázta, 16 százalékról 33-ra. Most egy történelmi mélyponton van az MSZP, ilyen rossz még 1990-ben sem volt. Mesterházy Attila szerint az sajnálatos, hogy ez a helyzet nem igazán érinti meg a párt mostani vezetését, noha az ellenzéki összefogásnak is akkor van értelme, ha az ott szereplő pártok növelni tudják a saját támogatásukat. Hozzátette, annak a híve, hogy egy ellenzéki lista legyen, minden választókörzetben egy közös ellenzéki jelölt álljon szembe a kormánypárti jelölttel, és egy miniszterelnök-jelölt legyen.

Ennek kapcsán arra a felvetésre, hogy miként lehetséges, hogy a mostani Borsod megyei időközi országgyűlési választáson egy olyan közös jelöltet támogatnak, aki korábban vállalhatatlan antiszemita kijelentéseket tett, a képviselő úgy felelt, a jelölt elnézést kért és hinni kell abban, hogy az emberek tudnak változni, persze nem csak szavak, hanem tettek is kellenek ennek bizonyítására.

Az MSZP most nagyon rosszul áll, Mesterházy Attila ennek kapcsán azt mondta el, azért is vállalta el az elnökjelöltséget, mert egyrészt szeretné megmenteni pártját, másrészt mélyen hisz a szocialista, szociáldemokrata értékekben, ezért is indul ennek a munkának azzal az ambícióval, hogy lehet a párt népszerűségét növelni. Ehhez most mindenki a fedélzetre kell hívni – tette hozzá a politikus.

Összességében három területen kellene változtatni, ezek egyike egy politikai, tartalmi változtatás, mellette egy kommunikációs változáson is át kell esni, végül pedig a szervezeteket, a vidékieket is meg kell erősíteni.

 

 

Küldte a Windows 10 Posta

 

Mellékletek terület