A városvezetéshez érteni is kell

A városvezetéshez érteni is kell

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az erzsébetvárosi közlekedésről, a forgalomcsillapításról, valamint az időközi országgyűlési választás visszásságairól.

A politikus az erzsébetvárosi forgalmi rend átalakításáról azt mondta el, már rendelkezésre állnak olyan számítógépes programok, amelyek segítségével akár le is lehetett volna modellezni, hogy a tervezett változások milyen hatással lesznek, de véleménye szerint ezek a programok, ahogy a józan ész is mellőzve lett a szabályozás kialakításakor. Hozzátette, mindezt a mostani kerületi vezetés a zöld gondolat jegyében tette, amit leginkább a baloldal magának szeretne vindikálni. Pedig a jobboldal is rendelkezik zöld programmal, példaként hozva fel azt, hogy Erzsébetváros korábbi fideszes vezetése indította el azt az elképzelést, mely szerint a kerületben ingyenes elektromos autótöltőket építenek, ezeket a mostani vezetés már fizetőssé tette. Ez is egy olyan tett volt – jegyezte meg a képviselő, amivel becsapták a választókat, ahogy az sem tekinthető zöld programnak, hogy a mostani forgalomcsillapítás következtében jóval többet kell autózni, mint eddig, azaz ezzel jelentősen megnövekedik a kerület zaj és károsanyag szennyezettsége. A városvezetéshez érteni is kell – jelentette ki Bajkai István.

A politikus beszélt a Borsod megyei időközi országgyűlési választásról, megjegyezve, hogy az ellenzéknek, a baloldalnak a jelöltje korábban többször is nyilvánosan tett antiszemita kijelentéseket, ami ismert volt. Amennyiben egy párt jelöl valakit, akkor bizony utána kell nézni, hogy mit tett korábban. Hozzátette, a Fideszben elképzelhetetlen, hogy egy nehéz múlttal rendelkező embert indítson. A baloldal tudott a jelölt múltjáról és csak akkor próbált valamennyire elhatárolódni tőle. De ez az együttműködés a fővárosban, de még Erzsébetvárosban is megtörtént, leginkább fű alatt.

Arra a felvetésre, hogy egy szocialista politikus úgy nyilatkozott, meg kell adni mindenkinek a változásra a lehetőséget. Ennek kapcsán a képviselő kifejtette, mindezek a mondatok a politikusok szavahihetetlenségét mutatják az emberek szemében. A mostani jelöltje az ellenzéknek felnőtt emberként, tudatosan, ráadásul többször is tett vállalhatatlan kijelentéseket, ilyen embernek a politikában nincs helye. Bajkai István kijelentette, ezek a bűnök erkölcsi értelemben soha nem évülnek el.

Ugyanakkor van olyan ellenzéki párt, amelyik több dologban is egyetért a kormánypártokkal, ez a Mi Hazánk Mozgalom. A képviselő szerint ez a párt nem a Fidesz révén akar bejutni a következő Parlamentbe, hanem a sajátos nézetei révén, arról nem beszélve, hogy a politikájukkal, a radikális nézeteikkel éppen a Fidesztől szeretnének szavazókat átcsábítani magukhoz. Az természetes, ha egy párt, egy politikai erő hatalmat szeretne szerezni, de azt azért tudnia kell mindenkinek, melyek azok a gondolatok, nézetek, amiket egész egyszerűen nem lehet elfogadni. Ezért is furcsa, ha a baloldal a mostani időközi választáson egy rasszista jelöltet támogat.

Bajkai István elmondta, Magyarországon szerencsére érvényesül a zéró tolerancia elve, ami azt jelenti, a kormány nem enged meg semmit, ami a rasszizmust, az antiszemitizmust jelenti. a például a zsidó közösségnek is minden védelmet megad, a politika minden szereplőjének ez a feladata. Ennek kapcsán azt tette hozzá, hogy a történelem, a politika ismeretében is arcpirító, hogy Németország antiszemitizmussal vádolja Magyarországot. Arról nem beszélve – tette hozzá, hogy itthon a zsidó közösség minden tagja békében, biztonságban élhet, ellentétben például a németországi zsidókkal, akik mindennapos atrocitásoknak vannak kitéve. A magyar kormány ráadásul Európában elsőként létesített kirendeltséget Izrael fővárosában, Jeruzsálemben.

Sok mindent kell tenni, így az oktatásban, a mai tananyagban szerepelnek azok a gondolatok, amelyek megmutatják, Magyarországon minden állampolgár egyenlő, itthon valóban létezik a lelkiismereti és vallásszabadság. Olyan generációkra van szükség, amelynek a tagjai már nem élik meg azokat a szörnyűségeket, amit elődeik.