RABBI: „Szolgáltassa vissza Izrael kincseit a Vatikán!”

RABBI: „Szolgáltassa vissza Izrael kincseit a Vatikán!”

Egy neves izraeli Biblia-tudós, Levi Sudri rabbi felszólította a Vatikánt, hogy szolgáltassa vissza Izraelnek a Templom kincseit, különben tovább pusztíthat a koronavírus Olaszországban.

 

 

 

 

Fotó: Haim Zach – GPO /Getty Images – Képünk illusztráció.

„Mindenki számára világos, hogy rendkívüli időkben élünk. A mi felelősségünk, hogy megértsük, mit akar tőlünk Isten. Ma nincsenek prófétáink, ezért is törekednünk kell a megértésre.”

– mondta Surdi rabbi. Felhívta a figyelmet arra, hogy a vírus Kínában kezdődött, majd nagyon gyorsan átterjedt Olaszországra. Szerinte a két ország között szellemi kapcsolat van és a két terület a bálványimádás bizonyos formáinak központjaként működik.

A képre kattintva tekintse meg a galériát!

„Dániel látomásában a bálvány lábáról beszélt, ami Róma”

– magyarázta Sudri rabbi, aki szerint az olasz félsziget csizma formája is a lábra utal, ezért úgy is emlegetik héberül, hogy a „csizma országa”. (ארץ המגף – eretz hamagaf) A csizma szó héberül (מגף – magaf) ugyanazt a szógyököt tartalmazza, mint a járványt jelentő szó. ( מגיפה magefa).

„A ’korona’ szó arra utal, hogy Róma ellopta a koronát Izraeltől, azaz templomi eszközöket, ezért sújtja őket a koronavírus.”

– hangsúlyozta a rabbi véleményét. Josephus Flavius szerint ezeket az eszközöket a Vespasianus Béke-templomában állították ki, amelyet i.sz. 75-ben építettek. A 12. században egy spanyol zsidó Tuledai Benjamin beutazta az akkor ismert világot, és a naplójában azt jegyezte fel, hogy a Menóra és a Templom más kincsei egy barlangban vannak elrejtve a Vatikánban.

„Itt a történelmi lehetőség, hogy a világ visszazökkenjen a jogszerű állapotába és megállítsuk az emberiséget pusztító koronavírust. Nemes és szükséges a világméretű orvosi, politikai és tudományos közösségek válasza a jelenlegi járványra. Mi azt kérjük a Vatikántól, hogy adja meg a lehetőséget Izrael Állama számára, hogy megtegye a maga részét, túl azokon a lépéseken – az oltóanyag kifejlesztésén és a karantén elrendelésén -, amelyeket már eddig is megtett. A templomi szolgálatok helyreállítása megkoronázza Izrael Kőszikláját és Szabadítóját, így teljessé teszi azokat az erőfeszítéseket, amelyek annak a történelmi változásnak a megteremtéséhez szükségesek, amit az emberiség most keres.”

– mondta Sudri rabbi, aki  szerint a csapás vallási központokra összpontosul:

„Itália természetesen a katolicizmus koronája, és Irán a síita iszlám feje. Izraelben a járvány pedig Betlehemre összpontosul, amely a kereszténység fókuszában áll.”

– tette hozzá. A rabbi úgy véli, hogy belső oka van annak, hogy a csapás Izraelt is sújtja:

„A Biblia arra figyelmeztet bennünket, hogy ne számoljuk meg a zsidókat, nehogy járványt hozzunk magunkra. Most az ismétlődő választások miatt nem is egyszer, de háromszor is megszámláltuk Izraelt.”

– emelte ki, majd elmondta, hogy szerinte a zsidóknak is vissza kell adniuk a koronát Jeruzsálemnek.

“Közvetlenül a választások előtt Netanjahu politikai döntést hozott arról, hogy megtagadja a zsidók jogát az imádkozásra a Templom-hegyen. Az odaillő korona, azaz a zsidó Templom helyett a Szikladóm áll ott, amely bibliai értelmezés szerint lehet az aranyborjú modernkori hatalmas változata.”

– fejtegette a vallási vezető.

forrás:

(Hetek)