A kormánypárti oldal megtartja az evangéliumi parancsot

A kormánypárti oldal megtartja az evangéliumi parancsot

Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az adventi hangulatról, a politika felelősségéről.

A politikus beszámolt arról, hogy az adventi reggel szentmisék alatt nincsenek tömve a templomok, jóval kevesebben vannak a hívek, mint a vasárnapi szentmiséken, de ezek a reggel pillanatok jóval meghittebbek.

Vejkey Imre szerint azoknak az egyházi vezetőknek teljesen igazuk van, akik azt mondják, az évnek ebben a szakában nem annak kéne fontosnak lenni, hogy ki mit vásárol, enneél sokkal fontosabb a meghitt együttlét a családdal, a szerettekkel, hiszen látni kell, létezik a mennyei Jeruzsálem, ahová minden ember törekszik. Ám ahhoz, hogy eljusson ide az ember, nem tárgyak kellenek, hanem sokkal inkább az, hogy maradandó érdemeket lehessen szerezni, amelyek a szeretetből, az odafigyelésből fakadnak.

Arra a kérdésre, hogy nem lenne-e hasznosabb, ha itthon nem az acsarkodás, hanem a béke uralkodna el legalább a karácsonyi ünnepek táján, a képviselő azt mondta, ez jogos felvetés, de látni kell, a világban sincs éppen béke, ezt tükrözik vissza a különböző sajtótermékek. Ahhoz, hogy legalább ezeken a napokban legyen béke, szükség van a politikára, Vejkey Imre megjegyezte, ő maga ehhez úgy tud hozzájárulni, hogy őszintén beszélget a képviselőtársaival sok mindenről, akár Istenről, Jézusról. Szükség van erre, mert mint megjegyezte, az emberek boldogtalanok, még az országgyűlési képviselők is azok. Megjegyezte azt is a politikus, a kormánypárti oldal még ezekben a napokban is megtartja azt az evangéliumi parancsot, mely szerint, ha megütik az egyik arcukat, akkor odafordítják a másikat is.

A képviselő elmondta, kedden egy rendkívüli ülést tart a parlament, mert egy technikai hiba folytán nem ment át a bírói és ügyészi javadalmazásokról szóló javaslat, ezért véleménye szerint nem lesz ezen az ülésen rendzavarás.

A KDNP idei évi teljesítményéről Vejkey Imre úgy vélte, pártja még mindig tagja az Európai Néppártnak (EPP), ahol a Fidesz felfüggesztette a tagságát. Az EPP egyébként egy különleges ívet ír le az utóbbi időben, köszönhetően a jelenlegi németországi belpolitikai vákuumnak, de ebben szerepet kaphat a Brexit is a maga bonyolultságával.