Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt

Sajnos sok olyan önkormányzati tulajdonú ház van, aminek az állapotát már minősíteni sem lehet

Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a tűzoltó jellegű házmentésekről, de a képviselőtestület alakuló ülése is szóba került.

 

A polgármester nemrégiben egy komoly eseményen jelent meg, a Csányi utcában, ahol egy házban lakók kerültek bajba, de végül szerencsére nem kellett az ott élőknek hosszú időre kiköltözniük a lakásaikból. Ennek kapcsán a politikus megjegyezte, sajnos sok olyan önkormányzati tulajdonú ház van, aminek az állapotát már minősíteni sem lehet. A mostani házban például már a vízcsapból is áram folyt – mondta el, de az István utca egyik házában is kellett gyors megoldást és tűzoltó jellegű kárelhárítást alkalmazni. A Csányi utcai ház esetében azt is tudni kell – fűzte hozzá Niedermüller Péter, az épület felújítására az önkormányzat korábban két EU-s pályázaton is nyert támogatást, de mindezek ellenére semmi nem történt. Hozzátette, még a mai nap folyamán a kezében lesz az a lista, amelyben azok az önkormányzati lakások szerepelnek, ahova szinte azonnal be lehet telepíteni az életveszélyes házakban lakókat.

Erzsébetváros új képviselőtestülete november 4-én tartja meg az alakuló ülését, az SZMSZ-t csak a következő ülésre viszik be, mert szeretne az új vezetés néhány változást eszközölni a szabályzatban.

Niedermüller Péter megerősítette, valóban voltak olyan munkatársak az önkormányzatban, akik felálltak, ám ezt a folyamatot a politikus teljesen természetesnek tartja, hiszen az a jegyző, aki korábban kilenc évig dolgozott együtt az eddigi polgármesterrel, annak természetese, hogy másutt keresi a jövőjét.

A politikus az október 23-i megemlékezés kapcsán is megismételte, csak dicsérni lehet az előző polgármestert, mert az átállás tejesen problémamentesen zajlott le, az ünnepséget is még az előző vezetés szervezte meg és semmi probléma, konfliktus nem volt.

A tervek szerint a kerületi lap továbbra is a postaládákban lesz megtalálható, de a struktúrája átalakul, kevesebb hírrel, több történeti, kultúrtörténeti résszel jelenik majd meg.

Budapest új vezetése több korábban beígért nagy beruházás esetében kéri ki majd a fővárosiak véleményét, arra a kérdésre, hogy Erzsébetvárosban is terveznek ilyen eseményeket, a polgármester elmondta, miután a kampányban is egy nyitott, a lakosságot befogadó önkormányzatot ígértek, ezért ha lesznek olyan ügyek, amelyek során szükség van a lakosok véleményére, akkor szerveznek helyi népszavazást. Ugyanakkor azt is fontosnak tartja, hogy minél több fogadóórát tartson.