Az ellenzéki cirkusz folytatódni fog

Az ellenzéki cirkusz folytatódni fog

Németh Szilárd, a honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt többek között egy új NATO parancsnokságról, ami Szolnokon alakul meg, valamint a Parlament múlt héten megnyílt ülésszakáról is.

 

A politikus, aki munkája mellett a Magyar Birkózó Szövetség elnöke is, elmondta, Budapest ad otthon a birkózók U23-as világbajnokságának, a magyar csapatnak mind a 30 súlycsoportban van versenyzője, köztük több éremesélyes sportolóval. Ez a korcsoport azért is fontos, mert ők azok, akik közvetlen kapcsolatot jelentenek a junior korosztály és a felnőttek között, a mostani csapatban is vannak olyan versenyzők, akik rövidesen a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatnak. A szövetségi elnök megjegyezte, miután az év végén készül el a csepeli Kozma István Birkózó Akadémia, így a mostani vb-t a Közszolgálati Egyetemen rendezik meg. A csepeli komplexumban a mostani tervek szerint 70-100 gyermek fog rendszeresen megfordulni.

Németh Szilárd a hétvégén a II. Rákóczi Ferenc Emlékév keretében Kassán járt, ahol az egykori fejedelemre emlékezett a kassai magyar közösség. Rákóczi jelentősége azért is nagy – tette hozzá, mert ő egy összekötő kapcsot is jelent határon innen és túl, a nemzeti emlékezetben az ő szerepe nagyon erős. A forradalmak és szabadságharcok emlékezete nagyon jelentős, ez igaz a későbbi korszakokra is, hiszen például Arany, Petőfi kötet szinte minden magyar családban van.

A képviselő beszámolt a Parlament múlt héten induló ülésszakáról is. Mint elmondta, már a kormánypártok felhívták a figyelmet arra, hogy tavaly december óta zajlik egy ellenzéki cirkusz a Parlamentben, most pedig egyre bátrabbak lesznek, miután az októberi választáson az ellenzéki pártok több helyen is nyertek, azaz a kassza is rendelkezésükre áll a botránypolitizálás folytatására.

Az államtitkár beszámolt arról, hogy vasárnap írták alá azt a megállapodást, melynek értelmében a többnemzetiségű NATO parancsnokság létesül Szolnokon, ahol a szlovák, szlovén és magyar csapatok együttműködését irányítják.

Arra a kérdésre, hogy ez a testület vagy éppen a fejlesztés alatt lévő Magyar Honvédség mit tud tenni akkor, ha a török elnök beváltja a fenyegetését és valóban megnyitja a határt a menekültek előtt, a politikus megjegyezte, a magyar miniszterelnök pont azért mondta el, alapvető nemzeti érdeke az országnak, hogy a törökök ne Európa felé, hanem Szíria felé telepítse vissza a náluk lévő menekülteket. Már azért is fontos ez, mert egyes jelentések szerint egymillió ember mindenképpen elhagyja Törökországot, ami az ott lévő migránsok majdnem egyharmada. Ők egy részint táborokban élnek, de nem kevesen vannak, akik valahol Törökországban jönnek-mennek. Ha őket végül Európára zúdítják – akkor az államtitkár szerint a nyugat-balkáni útvonalon keresztül a magyar határ is veszélybe kerül.

Az amerikai elnök bejelentésére, amely szerint a hadseregnek sikerült likvidálnia az Iszlám Állam vezetőjét, a képviselő elmondta, biztosnak tűnik az információ és ez nagy győzelmet jelent a terrorszervezet felett.

A hétvégén egy német és egy olasz tartományban tartottak választásokat, mindkét helyen erősen gyengültek az ottani kormánypártok, Németh Szilárd úgy kommentálta ezeket a híreket, hogy az látszik, a választók nem támogatják a bevándorláspárti politikát, például a thüringiai választáson sem véletlen a szélsőséges pártok előretörése, hiszen, mint kifejttette, nem tudni mit vár egy kereszténydemokratának nevezett párt, ha pont az elnevezésével szemben politizál. Nem beszélve arról, hogy pont a németek tapasztalták meg az ellenőrizetlen bevándorlás minden gondját, baját.

Németh Szilárd beszél Mindenszentek és halottak Napja kapcsán arról, hogy a Magyar Honvédségen és a hadtörténeti Múzeumon belül is van hadisírokat gondozó egység, mellettük van egy nagyon széles civil szervezeti közösség, amelyik a honvédségi hagyományok ápolását tűzte ki céljának, ők azok, akik ilyenkor felkeresik a hadisírokat, azokra elhelyezik az emlékezés virágjait.