Európát gatyába kell rázni, ez minden állampolgár feladata

 

Európát gatyába kell rázni, ez minden állampolgár feladata

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az EP választás jelentőségéről, az európai közösség jövőjéről.

A politikus kifejtette a vasárnapi EP választás kapcsán, hogy az állampolgároknak nem csak jogai, hanem kötelességei is vannak a saját nemzetével, országával szemben, persze Magyarországon nincsen törvénybe iktatva a kötelező szavazás. Itthon az lenne a legjobb, ha mindenki a saját belső indíttatásából érezze,. hogy kötelező elmennie szavazni. A Fidesz-KDNP pártszövetség mindezt igyekezett minden embernek elmondani, egyrészt azért, mert – ahogy azt Nacsa Lőrinc kiemelte, a mostani voksolásnak jóval nagyobb a tétje, mint eddig bármelyik EP választásnak. Másrészt pedig azért, mert minden ilyen választás a demokrácia ünnepe.

A képviselő szerint a mostani választás egy olyan lehetőség az európai polgároknak, hiszen dönthetnek olyan civilizációs kérdésekről, amelyekről az elmúlt öt évben senki nem kérdezte meg őket, ez alól Magyarország az egyetlen kivétel. Most Európának lehetősége van elmondani egyrészt az elmúlt öt évről, másrészt a közösség irányáról is a véleményét.

Nacsa Lőrinc szerint a mostani EP választáson meghaladják a hagyományos politikai kereteket, már ami a bal- és jobboldalt illeti, a tagállamok nagy többségében a biztonságos bevándorlás kérdése a fő kérdés, az emberek pedig nem a baloldalra, jobboldalra szavaznak, hanem arra, valaki elutasítja, valaki meg támogatja a bevándorlást. Akik Európa hagyományaira, a zsidó-keresztény kultúrára, az eddigi életmód megtartására szavaznak, azok támogatják a bevándorlást elutasító pártokat, akik szerint meg jót tesz Európának a bevándorlás, ők majd az azt támogató pártokat támogatják a hétvégén.

Nyugaton az emberek szűk többsége, a közép-kelet európai térségben bő kétharmada gondolja azt, hogy számára fontosak a zsidó-keresztény értékek, őket is felháborították azok az esetek, amikor többször is vallási szimbólumokat üldöztek Nyugaton, amikor kereszteket vettek le szobrokról. Ez azt jelenti, hogy egy más kulturális, vallási invázióval szemben Európa ne az erős hitét mutatja meg, hanem előre levesznek kereszteket., amikor a karácsonyi vásárokat téli vásárnak neveznek át. A politikus szerint ez nem más, mint az önfeladás.

Azt is megjegyezte Nacsa Lőrinc, hogy megcserélődött Nyugat és Közép-Európa, hiszen harminc évvel ezelőtt Nyugaton volt a szabadság, amire a magyarok is vágytak, Közép-Európában volt cenzúra és gondolatrendőrség, ma már ez a helyzet pont fordítva van. Erről is véleményt mondhatnak az európaiak a hétvégén. Európát gatyába kell rázni, ez minden állampolgár feladata – emelte ki a politikus.

A Fidesz-KDNP pártszövetség azt megígéri, mindent megtesz annak érdekében, hogy mindezek megvalósuljanak, hogy Európa egy szabad közösség legyen. Azért kérik a választók bizalmát, hogy minél erősebben tudják képviselni a agyar és az európai értékeket, érdekeket. Az Európai Unió vezetői jelenleg Európa ellen dolgoznak, pedig a közösség érdekeit kellene nézniük. Nem birodalmi vágyálmot kellene kergetni Brüsszel központtal, helyette meg kellene erősíteni a nemzetállamokat, az együttműködésnek pedig a kölcsönös tiszteleten kellene alapulnia. Meg kell védeni az európai határokat, az európai családokat, ez a Fidesz-KDNP fő célkitűzése.