Olyan jelöltjei vannak a kormánypártoknak, akik képesek megvédeni a magyar érdekeket Brüsszelben

Olyan jelöltjei vannak a kormánypártoknak, akik képesek megvédeni a magyar érdekeket Brüsszelben

Gaál Gergely, a KDNP kommunikációs vezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az EP választásról, az őszi helyhatósági választásokról, a két voksolás összefüggéseiről, de természetesen szóba kerültek az európai értékek is.

A napilapokban megjelent híreket kommentálta a kereszténydemokrata politikus. Az egyik lap a baloldali pártok közötti ádáz harcról írt, ennek kapcsán úgy vélte, valóban úgy tűnik, hogy ez a harc megvan az ellenzéki pártok között, ami nem most kezdődött, hanem az utóbbi évek választásai előtt is érzékelhető volt. Véleménye szerint bár összefogásról beszélnek, ám ez nem sikerült még soha, így ebből az egészből egyfajta bohózat alakul ki.

Ezen pártok ugyan igyekeznek együttműködni a Jobbikkal – tette hozzá, de az természetes, hogy a baloldali szavazóknak viszont ezzel szemben van egy ösztönös ellenérzésük. Ez érthető, hiszen ha csak a Jobbik retorikáját nézik, akkor láthatják, ez egy szélsőséges párt, amelyikkel nem szívesen működnének együtt – mondta el Gaál Gergely.

Arra a felvetésre, hogy az ellenzéki pártok jelenleg mintha csak az őszi önkormányzati választásra készülnének, a KDNP politikusa elmondta, idén két fontos választás lesz, májusban, amikor is az Európai Parlament tagjait lehet megválasztani, míg ősszel helyhatósági választások lesznek és az ellenzék, mintha már most beárazta volna a májusi voksolást, pontosabban elengedte volna. Talán belátták, hogy tavasszal nem tudnak eredményt elérni, ezért helyezik a hangsúlyt őszre, de be kell látni – tette hozzá Gaál Gergely, hogy nem lehet elválasztani egymástól ezt a két fontos eseményt. A különböző pártok EP listájával kapcsolatban azt mondta el a KDNP kommunikációs vezetője, minden párt maga dönti el, hogy kiket kíván szerepeltetni a listáján, egy biztos, a Fidesz-KDNP szövetség olyan jelölteket állított, akiket a legalkalmasabbnak tartanak a magyar érdekek megvédésére Brüsszelben, nem pedig a brüsszeli érdekeket itthon.

A kormánypártok a kampányt elindító rendezvényén a miniszterelnök beszélt, ennek kapcsán a kereszténydemokrata politikus elmondta, korunk egyik legnagyobb problémáját emelte ki a kormányfő, a migrációt, annak a megállítását. Orbán Viktor hét pontban foglalta össze a mondandóját, ennek középpontjában állt az, hogy a migrációt, amelyik felforgathatja Európa kultúráját, meg kell állítani, a brüsszeli bürokratáktól meg el kell venni a migráció kezelésének az ügyét.

Arra a kérdésre, hogy kik is azok a brüsszeli bürokraták, Gaál Gergely azt válaszolta, egy ötszázmilliós közösségnek, mint az EU, egy óriási bürokráciája van, ami egyes esetekben átveheti a valódi érdekek helyét, főleg egy birodalmi gondolkodás közben. Hozzátette, ezen birodalmi gondolkodás ellen Magyarország többször is felszólalt, hiszen nem kíván egy birodalom része lenni, a nemzeti karakterét szeretné megőrizni. Véleménye szerint ez Európának is jobb lenne, hiszen a nemzetállamok jelentik az igazi sokszínűséget. A migráció ezt változtathatja meg, a más kultúrájú emberek beengedésével. Jelenleg is sok olyan lépése van az EU-nak, amelyik a migrációt segíti elő. Mindez Gaál Gergely szerint egy klasszikus birodalmi gondolkodást jelent, ahol csak az uralkodás a fontos, pedig a migráció a kontinens zsidó-keresztény gyökereit veszélyezteti. Ez ellen lép fel a Fidesz-KDNP a hétpontos programjával, ehhez kérik a magyarok támogatását és abban bíznak, hogy május után azok lesznek többségben, akik szintén így vélekednek.