A gyermeket vállaló magyar családok érdekében megteendő törvényeket száz százalékosan kellene elfogadni a képviselőknek

A gyermeket vállaló magyar családok érdekében megteendő törvényeket száz százalékosan kellene elfogadni a képviselőknek

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az ellenzéki összefogásról, annak a bajairól, valamint a Parlament tavaszi ülésszakáról, a családtámogatási javaslatokról.

 

Frans Timmermans, az Európai Bizottság jelenlegi alelnöke, a bel-és igazságügyi együttműködésért felelős biztosa, az Európai Szocialisták csúcsjelöltje az ellenzéki MSZP kongresszusának vendége volt, ahol a beszédében azt hangoztatta, hogy demokratikus pártok nem működhetnek együtt semmilyen szélsőjobboldali, szélsőséges párttal. Ezzel kapcsolatban Németh Szilárd azt mondta, nem erről beszélt a holland politikus, sokkal inkább az európai baloldalt dicsérte. Mint csúcsjelölt – a kormánypárti politikus szerint – a májusi választás után Timmermans pályázik az Európai Bizottság vezetésére, annak a baloldalnak a képviseletében, amelyik egyértelműen a bevándorlás mellett foglal állást. A kongresszuson az MSZP elfogadta az EP listáját, amelyet a pártelnök vezet, aki ennek ellenre már kijelenttette, hogy nem fog Brüsszelbe menni. Németh Szilárd szerint csak azért állt oda a szocialista pártelnök, hogy szükség esetén átadhassa a helyét a Soros listán a legerősebb jelöltnek, ami pedig csak a Jobbik lehet. Hiszen Tóth Bertalan volt a Jobbikkal való együttműködés élharcosa, így ő a saját döntése alapján bárkit behozhat a maga helyére a Jobbikból.

Frans Timmermans, mint csúcsjelölt pedig pont azt hagyta jóvá a Fidesz alelnöke szerint, ahogy ezt egy ellenzéki politikus mondta, akár az ördöggel is cimborálnak azért, hogy Orbán Viktort megbuktassák, hogy az a bevándorlást támogató politika mehessen tovább Brüsszelben, ami eddig zajlott. Németh Szilárd szerint az ördög megérkezett, hiszen a náci szemléletűekkel összeállni, a pénzt átvenni a finanszírozótól, ez egyértelmű üzenetet jelent mindenki számára. Ugyanakkor több szocialista politikus is kijelentette, nem kívánnak semmilyen szempontból sem együttműködni a Jobbikkal, mert szélsőséges, szélsőjobboldali pártnak tartják.

Arra a hírre, hogy amennyiben a májusi EP választás után egyfajta patthelyzet alakulna ki, akkor az Európai Néppárt egyes politikusai akár elfogadnák a szocialisták csúcsjelöltjét is az EB elnöki posztjára, a képviselő úgy fogalmazott, ez az egész másról szól, a politika máshol reped, vannak, akik a bevándorlást támogatják és vannak olyanok, akik ebből nem kérnek. Ez utóbbiak nem egy nemzetek feletti, kevert etnikumú Európát akarnak, hanem figyelnek a keresztény hagyományokra, a nemzeti értékekre, a határok védelmére.

A Parlament a mai napon kezdi meg tavaszi ülésszakát, a képviselő a nyitónaptól azt várja elsősorban, a ma megkezdődő ülésszaknak az érdekessége az lesz, hogy a májusi EP választás miatt lesz egy ötvennapos szünete. Az első hat hétben viszont folyamatos munka lesz, Németh Szilárd szerint meg kell mutatnia a kormánypártoknak, hogyan lehet és kell döntéseket hozni a magyar emberek, a magyar családok érdekében. A miniszterelnök az évértékelőjében egy hétpontos családtámogatási programot hirdetett meg, aminek az alapjait már régóta képviseli a kormány. Ennek a hétpontos tervezetnek a jogszabályi alapjait kell a Parlamentben megteremteni, ez lesz a képviselők legfontosabb feladata ebben az időszakban.

Arra a kérdésre, hogy akik ezeket az előterjesztéseket nem szavazzák meg, azt miért teszik, a Fidesz alelnöke ezt felelte, ezt azoktól kellene megkérdezni, akik nem szavazták meg az eddigi családtámogatási intézkedéseket. Hozzátette, akik a leghangosabban kiabálnak, azok nem szavaztak meg eddig egyetlen családpolitikai előterjesztést, sőt a Parlamentben tavaly év végén még botrányt is csináltak. A mostani előterjesztések kapcsán azt jegyezte meg, hogy a gyermeket vállaló magyar családok érdekében megteendő törvényeket száz százalékosan kellene elfogadni a képviselőknek, bár ezt nem tudja elképzelni. Már azért sem, mert kiszivárogtak olyan hírek, hogy az ellenzék továbbra sem a rendes parlamenti munkára készül, hanem a botrányokra, így erősítve a bevándorlást támogatók érdekeit.

Németh Szilárd szerint az ellenzék összehozta a Soros listát, amibe a kisnyilasoktól a szemkilövetőkig van benne mindenki. Teszik ezt annak ellenére, hogy a közvélemény-kutatások megmutatják, ebből nem kérnek a magyar emberek. Az ellenzéki összefogásban szereplő pártok politikusai – a Fidesz alelnöke szerint minden nyilatkozatukkal az Európai Egyesült Államok mellett szólalnak meg, példaként hozva fel az Európai Ügyészség megteremtésének támogatását, az európai határvédelem melletti kiállást. Ez utóbbi azt jelentené, hogy az európai határok védelmét egy európai ügynökség végezné, amelyik eldönti, hogy ki jöhet be és ki nem. Ezt a magyar miniszterelnök, a kormány soha nem fogja elfogadni – tette hozzá a politikus, de a közép-kelet európai nemzetállamok sem támogatják ezt.

Arra a kérdésre, hogy miért teszi ezt az ellenzék annak ellenére, hogy a kutatások nem igazolták ezt vissza, Németh Szilárd szerint számukra ez az egyetlen ópium, ahogy azt Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára is mondta.