Halász János keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

ISMÉT BEIGAZOLÓDOTT, HOGY A MIGRÁCIÓ VESZÉLYT HOZ EURÓPÁRA

 

A brüsszeli terrortámadás ismét azt igazolja, hogy a migráció veszélyt hoz Európára – jelentette ki Halász János keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke elmondta, a testület a Terrorelhárítási Központnál (TEK) tartott kihelyezett zárt ülést, ahol a fő téma ismét a migráció volt.

„A VALÓDI FELELŐSSÉG A BRÜSSZELI VEZETŐKRE ÉS POLITIKUSOKRA HÁRUL.”A kormánypárti politikus emlékeztetett arra, hogy a mai brüsszeli terrortámadás a sokadik figyelmeztetés, hogy a migráció veszélyt hoz Európára. Kifejtette, Brüsszelben ismét egy bevándorló hátterű terrorcselekményt hajtottak végre, melynek rendőrök voltak a célpontjai. Így ezzel a támadással nyíltan az európai törvényeket, az európai jogrendet, az európai hatóságokat és az európai kultúrát is támadták – tette hozzá.

Halász János ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, a magyar és az európai terrorelhárító szervezetekre egyre több feladat hárul.

Megállapíthatjuk a mai kihelyezett ülés után, hogy felkészültségben, tudásban bármely külföldi hasonló szervezettel felveszi a versenyt a Terrorelhárítási Központ. A TEK megvédi Magyarországot. – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Kiemelte, a valódi felelősség a brüsszeli vezetőkre és politikusokra hárul. Elmondta, a bevándorláspárti brüsszeli vezetés jó lenne, ha belátná, hogy az ő politikájuk jelent veszélyt Európára. Halász János leszögezte, ahol a migránsok megjelennek: terrorveszély, bűncselekmények, erőszak jelenik meg.

A kormánypárti képviselő példaként említette, hogy a migránsokkal elárasztott városokban az európai emberek nem érzik magukat és gyermekeiket biztonságban. Hozzátette, elképedve látjuk, hogy az Európai Unió pénzéből több tízezer névtelen migránskártyát osztogatnak az Európába tartó és már ide érkezett bevándorlóknak, ezzel is növelve a terrorizmus finanszírozásának kockázatát.

Fotó: fidesz.hu

A mostani bevándorláspárti brüsszeli elitnek mennie kell, mert a migránsokkal együtt terrorizmust és veszélyt hozza csak Európára- hangsúlyozta Halász János.