A határzár ma világszínvonalon képes ellátni a feladatát

A határzár ma világszínvonalon képes ellátni a feladatát

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában a Migration Aid szervezetről, a bevándorlásról, a határvédelemről és természetesen a rövidesen kezdődő birkózó világbajnokságról.

A Fidesz alelnöke egy nemrégiben megtartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a Migration Aid nevű szervezet párttá alakulását törvényileg kell megakadályozni. Véleménye szerint ez a szervezet Soros Györgyhöz köthető, ezt ők maguk mondják. Amikor bejelentették, hogy egy NGO-ból párttá akarnak alakulni, akkor ezt azért tették, hogy a bevándorlási különadót ne kelljen megfizetniük. A politikus emlékeztetett rá, ezt azoknak kell megfizetni, akik a magyar emberek akarata ellenére szervezik a bevándorlást. Ezen tevékenységüket külföldről finanszírozzák és ha ennek a forrását keressük, akkor mindig valamilyen Soros György által alapított alapítványhoz lehet jutni – tette hozzá a képviselő. Ebből az összegből kellene nekik adózni, ám ezt nem akarják, adóelkerülők, adócsalók akarnak lenni a párttá alakulással. A Parlamentben az Igazságügyi Bizottság is felhívta erre a figyelmet egy határozatában, erre erősített rá a képviselő a kéréssel, hogy ezt a helyzetet vizsgálja meg a kormány, valamint az ügyészség is járjon utána.

Kérdésre válaszolva a politikus megerősítette, az ország fel van készülve egy esetleges újabb menekülthullámra, annak a megakadályozására, hogy be-, illetve átjöjjenek a határon. Az emberek akarata nyomán születtek döntések, van már műszaki és jogi határzár, megszigorodtak a bevándorlással kapcsolatos törvények, létrejöttek a tranzitzónák. A műszaki határzár folyamatos fejlődésben van, a határzár ma világszínvonalon képes ellátni a feladatát. Ezen túlmenően 2015 óta háromezerrel többen őrzik az ország határai a rendőrség keretein belül, de még a honvédség is rendelkezésre áll. Nem beszélve arról – tette hozzá az államtitkár, a választás után a legerősebb jogszabályt, az Alaptörvényt is megerősítették, valamint megszületett a Stop Soros törvénycsomag, ezek mindegyike a határvédelmet szolgálja. Ugyancsak ezt a célt szolgálja a bevándorlási különadóról szóló döntés is.

Vannak nyugat-európai politikusok, akik ma azt mondják, sohasem voltak a magyar határvédelem ellen, bár ezelőtt három évvel nem lehetett ezeknek a mondatoknak a nyomát látni. Németh Szilárd szerint ennek az lehet az oka, hogy egyre nagyobb nyomásnak vannak kitéve, bár még Soros György zsebében laknak, akinek van ma a legnagyobb frakciója az Európai Parlamentben, de ezeket a politikusokat nyomják saját választópolgáraik, meg a 2019-es EP választás is.

Szerencsére a magyar példa ragadós, nem csak a V4-ek, a Dél-Balkán vonatkozásában, hanem másutt is, ma már Európában megerősödtek azok a hangok, amelyek azt mondják, a bevándorlás az rossz. Németh Szilárd felhívta a figyelmet egy következményre, mely szerint, ha nincsenek a külső határok megvédve, akkor a belső határokat kell ellenőrizni, erre lehet példa a magyar-osztrák határ is. A kötelező kvóta jegyében a nyugati országok át akarják tenni azokat, akik nekik nem kellenek, majd lezárják a saját nyugati határaikat. A nyugati politikusok jelentős része a bevándorlást támogatja, de mindezt úgy, hogy saját maguknak le akarják fölözni a képzettebb menekülteket, a többit meg át akarják rakni az EU keleti részébe. Tudni lehet, hogy a nyugat-európai merényleteket azok követték el, akik már többedik generáció óta élnek Európában, de a frissen érkezettek is az elkövetők között voltak, akiket ráültettek az ellenőrizetlen tömegre, így jutottak be a kontinens belsejébe. Ők az európai értékeket támadják, de akkor is, ha a repülőtéren állandóan magunk mögé kell nézni, ha egy hangos tapsoláskor az asztal alá bújunk – tette hozzá a Fidesz alelnöke.

Meg kell őrizni és védeni a határokat – mondta el a politikus, most a határőrizeti feladatok a rendőrségnél vannak, ma már szerencsére egyre többen akarják ezt a feladatot végezni. Mint megjegyezte, azokban az iskolákban, ahol kadétképzés folyik, három-négyszeres a túljelentkezés, a Magyar Honvédségnél, a minisztériumnál azon dolgoznak, hogy bővítsék ezt a képzést.

Ma és holnap Erdogan török államfő látogat Budapestre, előtte már folytatott megbeszéléseket Merkel kancellárral is. Orbán Viktorral is szóba kerül majd az a megállapodás, amit Törökország és az EU kötött egymással a menekültek ügyében, már azért is, mert a törököknél hárommillió ember él menekülttáborokban.

A hazai időközi önkormányzati választások kapcsán Németh Szilárd megjegyezte, a Fidesz azon van, hogy az önkormányzatokat is az emberekkel együtt vezesse, ha mindezt sikeresen képesek elmagyarázni az embereknek, akkor az időközik is sikeresek lehetnek.

A politikus a Magyar Birkózó Szövetség elnökeként beszámolt az október 20-án kezdődő budapesti világbajnokság előkészületeiről. 113 országból jönnek versenyzők, edzők, sportszakemberek, a tervek szerint ez nem csak egy sportesemény, hanem egyben egy jelentős kulturális, turisztikai esemény is lesz. A világbajnokságon a szervezők számára a legfontosabb szempont a biztonság lesz, legyen szó a sportolókról, de a szurkolókról is.