Szemző+Gőz mozikoncert a Szombat folyóirat javára a Bálint Házban

Szemző+Gőz mozikoncert a Szombat folyóirat javára a Bálint Házban

Szemző Tibor és Gőz László mozikoncertje a mozgóképet, a zenét és az emberi  beszédet, mint zenei mintázatot ötvözi különleges hatású egységgé. Az est bevételével a művészek a Szombat folyóiratot támogatják. Jegyek 3500 Ft-os áron elővételben és a koncert estéjén is kaphatók a Bálint Házban (Budapest VI. ker., Révay u. 16.). A koncert időpontja: 2018. október 20. vasárnap, este 7 óra.

szemzo_szombat.jpg

»K«METSZETEK
Szemző + Gőz mozikoncert

Franz Kafka nemcsak írásművészetével vívta ki az utókor csodálatát. Még különlegesebb az a hatás, amelyet személyében gyakorolt a hozzá igazán közelállókra, akik a vele való együttlétet a barátság csodájának élték meg. A fiatal költő, aki a Biztosítótársaságban látogatja meg, az orvostanhallgató, akivel a szanatóriumban barátkozik össze, a gyerektáborban dolgozó konyhalány, akivel Berlinben él, és aki mindvégig társa marad, vagy a kislány a játszótéren, akit megvigasztal elvesztett babája miatt: ezek az emberek nem a zseniális írót, hanem a zseniális embert látták benne, sőt, olykor még a szentet is, élvezték szikrázóan humoros társalgását, ötleteit, hasonlíthatatlan figyelmességét. A koncert filmjei Kafka és utolsó szerelme, illetve utolsó barátja élethelyszíneit járják be. A zenészek a filmekkel teljes egységben játszanak, mintha játékuk keltené életre a vetített képeket. Franz Kafka rövid zen-elbeszélése, A császár üzenete tucatnyi nyelven hangzik el egy-egy zenei kompozícióba ágyazva; a hangokon át mintha Kafka ismeretlen mosolya derengene felénk…

A »K«METSZETEK közelmúltban megjelent hanglemeze és Szemző Tibor más lemezei a helyszínen megvásárolhatók. Az est bevételével a művészek a Szombat folyóiratot támogatják.

További felajánlásokkal is támogathatja a Szombat folyóiratot, akár a helyszínen, akár átutalással

Szombat Alapítvány: 11706016-20794477-00000000
Külföldről: IBAN: HU33 11706016 20794477 00000000
BIC: OTPVHUHB

www.szombat.org
www.szemzo.org
Az esemény Facebook oldala ide kattintva