Ez a választás arról szól, hogy őrizzük meg az identitásunkat, a keresztény értékeinket

Ez a választás arról szól, hogy őrizzük meg az identitásunkat, a keresztény értékeinket

Hollik István, a Fidesz-KDNP pártszövetség szóvivője a Heti Tv Pirkadat című műsorában értékelte az Országgyűlésben lezajlott vitát a Sargentini-jelentés kapcsán.

A szóvivő szerint a kormánytöbbség a parlament tegnapi munkanapján, amikor is megkezdték a Sargentini-jelentésre adandó válasz vitáját, azt kapta, amire számítottak. Mint megjegyezte, az ellenzéki pártok megint nem Magyarország oldalára álltak, hanem ismételten a bevándorlást támogató erők mellett foglaltak állást, erről tanúskodott az összes ellenzéki felszólalás.

Hollik István hozzátette, az ellenzéki képviselők egyértelműen kiálltak a Sargentini-jelentés mellett, sőt voltak olyanok is, akik szerint Sargentini asszony túl óvatosan fogalmazott jelentésében. A kormánypárti politikusok szerint ezzel ellentétben ez a jelentés egy hazugságáradat, aminek nincs más célja, mint a bevándorlásellenes Magyarországot rákényszeríteni arra, hogy az álláspontját adja fel, ám a kormány ezt nem teszi meg. A szóvivő szerint ebben az ügyben is kiáll Magyarország az igazáért, a kormány egy több mint 100 oldalas választ küldött el az Európai Parlament összes képviselőjének, az Európai Bizottságnak a jelentés konkrét, pontokba szedett cáfolatával.

Hollik István hozzáfűzte azért hazugság a Sargentini-jelentés, ahogy azt tegnap Gulyás Gergely miniszter is elmondta, Magyarország mindig is nyitott volt az Európai Unióval, az Európai Bizottsággal történő megállapodásra, például a médiatörvény ügyében is voltak tárgyalások, lettek olyan pontok, ahol a magyar kormány engedett. Létrejött egy megállapodás a Bizottsággal, amely jelezte, számára megfelelő ez, erre az szerepel a Sargentini-jelentésben, hogy a magyar médiaviszony, a magyar médiatörvény bizony nem megfelelő. Ilyenkor merülhet fel a kérdés, hogy minek akkor megállapodni az Európai Bizottsággal – tette hozzá a szóvivő.

A jövő év májusában megrendezésre kerülő EP választás a kormánypártok szerint arról szól, Európa meg akarja-e őrizni identitását, a zsidó-keresztény értékekre alapuló Európát, netán egy egészen más Európai Unióban akarunk-e élni. A Fidesz-KDNP kijelentette már, nem akarnak egy multikulturális, egy lakosságcserén átesett Európában élni. A kormánypártoknak így ez a választás arról szól, hogy őrizzük meg az identitásunkat, a keresztény értékeinket – emelte ki a szóvivő, azzal, hogy ez nem csupán egy öncélú filozofálgatás. Meggyőződésük szerint, amikor Európa a nemzetállamokra alapozta az életét, a gazdaságát, azokra a keresztény értékekre, amelyekből kisarjadt a jogegyenlőség, a férfi-női egyenlőség, a munka tisztelete, a szabadság, akkor volt erős és ezeket az értékeket akarják megtartani. Amennyiben lakosságcserét hajtunk végre, akkor ezek az értékek másodlagossá válnak – fűzte hozzá a politikus.

Arra a kérdésre, hogy mit is jelent az általuk emlegetett lakosságcsere, a szóvivő szerint ez azt jelenti, hogy azok az emberek, akik egy országban éltek évszázadok óta, elmennek, mert akik jönnek, azok egy teljesen más kultúrát hoznak magukkal, az európai kultúrát nem akarják magukévá tenni, hozzátette, ez az elmúlt harminc év európai migrációs politikájának a gyakorlata.

Hollik István elmondta, az Európai Unió válságról válságra bukdácsol, pedig az európaiaknak arra lenne szüksége, hogy az EU valamilyen sikert mutasson fel, egy közös sikert. Eddig azt lehetett látni, hogy a gazdasági válságot félrekezelték, a megoldást is később kezdte el, sőt a mostani bevándorlási válságot is félrekezelik. Ezért is mondja a Fidesz-KDNP szövetség, hogy a jövő májusi választás arról szól, hogy az Európai Unió visszatér-e ahhoz a koncepcióhoz, amely alapján megszervezte önmagát, amely alapján sikeres is tudott lenni.

A szóvivő szerint manapság divat szidni az EU-t, amelyik a jelenlegi állapotában erre rá is szolgál, de amikor ez a közösség létrejött, akkor ez egy sikeres vállalkozás volt. A II. világháború után Európában a jólétre és a békére vágyott mindenki, amit végül az EU 2007-ig biztosítani tudta. Azóta azonban egy más irányba indult ez az egész a szóvivő szerint, ahol a tagállamok alárendeltjei Brüsszelnek, mindent a központból akarnak megmondani. Éppen az mutatja az EU problémáját, hogy a Brexit kudarcából senki nem vonta le a megfelelő tanulságokat, senki nem vállalta fel a politikai felelősséget.

Az EU-ban a két vezető közül, a francia elnök elképzeléseit abból a szempontból ítélte hasznosnak Hollik István, hogy azok teljesen ellentétben vannak a magyar állásponttal, míg ő egy Európai Egyesült Államokban gondolkodik, addig a magyar kormány egy nemzetállami együttműködésben gondolkodik. A magyar álláspont szerint a biztonság érdekében is nemet kell mondani a bevándorlásra, míg Macron elnök szerint a bevándorlást továbbra is engedélyezni kell. Holott a kimutatások szerint ma Nyugaton a harmadik generációs bevándorlókkal van a legnagyobb probléma, az integráció kudarcát is mutatja.