Nem lehet visszaélni a véleménynyilvánítás szabadságával

Nem lehet visszaélni a véleménynyilvánítás szabadságával

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője beszélt a miniszterelnök izraeli útjáról, a szabad véleménynyilvánításról, a parlamenti munkáról, valamint arról, hogy a nyáron is sokat kell dolgoznia.

 

A miniszterelnök izraeli látogatása kapcsán a képviselő megjegyezte, teljesen normális dolog az, hogy az ország vezetőinek az utazásáról a hadsereg gondoskodik, ezért is repült Orbán Viktor a nemrégiben megvásárolt repülőgépek egyikén. A Jad Vasem Múzeum előtti tüntetésről azt mondta el Bajkai István, hogy mindenkinek, így a demonstrációt is szervező Amnesty Internationalnak is van joga kifejteni ellenvéleményét, ám szerinte most nem a legjobb helyszínt és időpontot választották ki.

Ne3mrégiben látott napvilágot a Facebook alapítójának, Mark Zuckerbergnek az interjúja, ahol azt fejtette ki, hogy bár nagyon nem ért egyet az antiszemita gondolatokkal a közösségi hálón, de azokat nem szeretné letiltani. Ennek kapcsán a jogász-politikus leszögezte, kifejezetten rosszalja, hogy egy bármilyen közösségi portál visszaél a lehetőségeivel, a véleménynyilvánítás szabadságával. Vannak olyan kérdések, ügyek, ahol nem lehet toleránsnak lenni, ilyen például a Holokauszt tagadásának az ügye is – tette hozzá Bajkai István. Véleménye szerint Zuckerberg úr véleménye jogsértő, sérti a zsidóság érdekeit, de az egész emberiség érdekét is.

A magyar Országgyűlés az elmúlt héten rengeteg törvényjavaslatot, módosítást fogadott el, az ellenzék véleménye szerint a javaslataik közül egyet sem szavazott meg a többség, a közel 800 javaslatukat elutasították. A képviselő ennek kapcsán elmondta, ő maga azt tapasztalta, hogy a bizottsági vitákban nagyon hosszú és érdemi vitákat folytattak le, már itt sem volt igaz, hogy az ellenzék ne tudta volna a hangját hallatni. A bizottsági ülések és a plenáris ülések jegyzőkönyvei pont ennek az ellenkezőjét bizonyítják. A parlamenti hét ma zárul a költségvetés elfogadásával. Utána azonban még nem lesz itt a szabadság ideje, hiszen a Törvényalkotási Bizottság, amelynek alelnöke Bajkai István, több ülést is tart, hiszen a szeptemberben elkezdődő ülésszakot is elő kell készíteni. A politikus elmegy a jövő héten Tusványosra, ahol több előadást is tart majd, mellette pedig majd segíteni fog a feleségének, akinek több koncertjében is közre kell működnie. Mint elmondta, augusztus legvégén adódik lehetősége szabadságra menni, addig folyamatosan dolgozik.

Országgyűlési képviselőként is folyamatosan figyelemmel követi Erzsébetváros életét, rendszeresen konzultál a helyi Fidesz frakció tagjaival, a kerületben élők is megkeresik ügyes-bajos dolgaikkal. Mindezek mellett a jótékonykodással sem hagyott fel a képviselő, most például a leégett nagydobronyi református imaház felújításában működik közre, sőt idén is rászoruló gyermekeket visz majd a Balatonra.

Bajkai István az Aranycsapat Emlékév szervezésében is szerepet vállalt, véleménye szerint a sporttörténelemben is szükséges emlékezni a hőseinkre, a nagyjainkra.