Kocsis Máté: Az Országgyűlés szerdán elfogadta az országvédelmi akciótervet

AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELFOGADTA AZ ORSZÁGVÉDELMI AKCIÓTERVET

 

Az Országgyűlés szerdán elfogadta az országvédelmi akciótervet. Erről Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője számolt be újságírók előtt.

A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője kifejtette: az akcióterv két részből áll; az alaptörvény-módosításból és a Stop Soros törvénycsomagból. Ezzel egy újabb eszköz került a kezünkbe ahhoz, hogy megvédjük Magyarországot és a keresztény kultúrát az illegális migrációtól és veszélyeitől – tette hozzá.

„AZ ELLENZÉK NAGY RÉSZE A MAI NAPON SEM TÁMOGATTA AZ ORSZÁGVÉDELMI AKCIÓTERVET, MAGYARORSZÁG ÉS A KERESZTÉNY KULTÚRA MEGVÉDÉSÉT, AMI TELJESEN VILÁGOSSÁ TESZI, HOGY AZ ELLENZÉK NAGY RÉSZE TOVÁBBRA IS SOROS GYÖRGY ÉRDEKEIT KÉPVISELI.”

Elmondta: az alkotmánymódosítással megerősítik Magyarország szuverenitását, ugyanakkor megtiltják Magyarországra az idegen népesség betelepítését, továbbá a szabályozás szerint nem telepíthető be bevándorló az országba az Országgyűlés belegyezése nélkül.

Kocsis Máté ennek kapcsán felidézte, hogy a 2016-os népszavazás alkalmával mintegy 3,4 millió magyar egyértelművé tette a fentiekkel kapcsolatos álláspontját.

Az alkotmányba emelték azt a passzust is, mely szerint nem kaphat menedéket az, aki biztonságos országon keresztül érkezett Magyarországra – mutatott rá.

Ez a tavaszi országgyűlési választások eredményével megerősítve kötelezte a jelenlegi országgyűlést, hogy ezt az alaptörvényben is rögzítse – hívta fel a figyelmet a frakcióvezető.

A Stop Soros törvénycsomag kapcsán Kocsis Máté kifejtette: a Btk. módosítása büntethetővé teszi az illegális bevándorlás szervezését; aki illegális migrációt szervez, illetve a magyar törvények kijátszására buzdít, „az a hatálybalépést követően a Büntető törvénykönyvvel találja magát szemben”.

Fotó: fidesz.hu

A vezető kormánypárti politikus arról is beszámolt, hogy mostantól az Alaptörvény minden állami szervnek kötelezővé teszi az alkotmányos önazonosság mellett a keresztény kultúra védelmét is.

Egyúttal közölte azt is, hogy az ellenzék nagy része a mai napon sem támogatta az országvédelmi akciótervet, Magyarország és a keresztény kultúra megvédését, ami teljesen világossá teszi, hogy az ellenzék nagy része továbbra is Soros György érdekeit képviseli.

Kérdésre válaszolva Kocsis Máté hangsúlyozta: a Jobbik támogató szavazatai megkésve érkeztek, 2016-ban lett volna azokra szükség. Megjegyezte: „most, hogy a választók akaratából már nincs szükség szavazatukra, most támogatták a módosítást. Furcsa hozzáállás”.