Idén is lesz nyári tábor Erzsébetvárosban

Idén is lesz nyári tábor Erzsébetvárosban

Hamvas Levente Péter, az ERőMŰVHÁZ vezetője ajánlotta a májusi programjaikat, de szóba került még a nagy sikernek örvendő nyári tábor is.

 

Az igazgató elmondta, hogy a Játszunk operát! programsorozat új állomása május 10-én kerül megrendezésre, most a Krimi az operában címmel, most is különböző operákból, operettekből hallhatnak az érdeklődők egy válogatást, mellé meg természetesen magyarázatot is, Zelinka Tamás szervezésében. Az ERőMŰVHÁZ vezetője megemlítette, hogy május amúgy is a komolyzene hónapja lesz, mindjárt 11-én egy színvonalas koncertet rendeznek a Wesselényi utcában, Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész előadásában, itt Chopin és Liszt darabokat hallhat a közönség. A koncerten ismét megszólal az a Steinway zongora, amit nemrégiben sikerült megvásárolni. A koncert mellett egy lengyel képzőművész kiállítása is megnyílik, ez is összefüggésbe hozható természetesen Chopinnel. Szintén a komolyzenéhez kapcsolódik a ház másik sikeres programja,a Csengő-bongó, Nagy Mária vezetésével, gyerekeknek, ide várják az érdeklődőket, a jövő nagy zenészeit. Az intézményvezető arra külön felhívta a figyelmet, hogy az erzsébetvárosi lakosok, akiknek van Erzsébet kártyája, húsz százalékos kedvezményt kapnak a fizetős programok jegyáraiból.

Május 17-én Haraszti György professzor tart egy előadást a családfakutatásról, ami azért is fontos, mert szinte mindenki szeretné tudni az ősei történetét.

Május 25-n egy egész napra a gyerekeké lesz Klauzál tér, ezt a programot is az ERőMŰVHÁZ szervezi, itt lesz koncert, bábelőadás, mindenféle játékok várják a gyerekeket és természetesen sok-sok ajándék is. A nyáron nem lesznek programok, mert mint azt az igazgató elmondta, ilyenkor nem jönnek be az emberek, de azért a szokásos nyári tábort megszervezik a gyerekeknek. Most is hetente változó tematikával várják azokat, akik a nyarat kénytelenek a városban tölteni. Az idei programok a Játszunk színházat, a Kézbűvész, a Kreatív írás és a Zenebona címet viselik.

Hamvas Péter Levente külön felhívta a figyelmet a Zsidó Történeti Tár több programjára, ezek közül a legkiemelkedőbb lesz Féner Tamás ..és beszéld el fiadnak! című nagy sikerű könyvében szereplő fényképek tárlata, május 17-én.