Gulyás Gergely a XII. kerületi önkormányzat előtt, ahol új rendőrautókat adtak át.

KÉZZELFOGHATÓAN JAVULT A KÖZBIZTONSÁG

 

Fontos kormányzati intézkedések következménye, hogy kézzelfoghatóan javult a közbiztonság – hangsúlyozta szerdán Gulyás Gergely a XII. kerületi önkormányzat előtt, ahol új rendőrautókat adtak át.

A Hegyvidék XII. kerületi Önkormányzata a Budapest Hegyvidék Közrendvédelmi Közalapítványon keresztül két Suzuki Vitara gépjárművet adományozott a BRFK kerületi rendőrkapitányságának.

„MA ORSZÁGOSAN 7 EZERREL TÖBB RENDŐR VAN SZOLGÁLATBAN, MINT 8 ÉVVEL EZELŐTT.”

A Fidesz frakcióvezetője a rendezvényen aláhúzta, egy demokratikus jogállam a szabadság és a rend együttes feltételeinek biztosításából áll össze. Hozzátette: ha nincs szabadság, csak rend van, az diktatúra, ha csak szabadság van és rend nincs, akkor anarchia van. Úgy hogy mind a kettőt érdemes elkerülni – jegyezte meg.

Gulyás Gergely kiemelte, fontos kormányzati intézkedések következménye, hogy kézzelfoghatóan javult a közbiztonság az egész országban.

Pokorni Zoltán arról beszélt, hogy a közrendvédelmi alapítvány közel 20 éve szolgálja a XII. kerületet, sokat köszönhet neki mind az önkormányzat, mind a kerületi rendőrkapitányság. A XII. kerület polgármestere az eredmények között megemlítette a rendőrlakások létrehozását, illetve a rendőröknek biztosított jutalmakat és különféle eszközöket. Pokorni Zoltán elmondta azt is, hogy az elmúlt években több mint 70 térfigyelő kamerát helyeztek ki a Hegyvidéken, és ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy évről-évre javulnak a statisztikák, egyre kevesebb bűncselekmény történik.