BreuerPress és a HetiTV ma reggeli híradója 

 

BreuerPress és a HetiTV ma reggeli híradója 

 

A péntekig elrendelt hőségriadó miatt a Nemzetgazdasági Minisztérium munkavédelmi főosztálya ismét felhívta a munkáltatók figyelmét a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző intézkedések fontosságára és figyelmeztet, hogy a területileg illetékes fővárosi és megyei kormányhivatalok járási hivatalai ebben az időszakban fokozott figyelmet fordítanak a hőséggel összefüggő munkavédelmi előírások ellenőrzésére – közölte a minisztérium. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint tovább fokozódik a hőség: a nappali csúcshőmérséklet kedden 34, 38 Celsius-fok között alakul.

 

 0:44

 

 

A fokozódó hőség közlekedésbiztonsági kockázataira hívja fel a figyelmet a rendőrség. A forróság miatt gyengül az autósok koncentráció képessége, tompul a figyelme, nagyobb a balesetveszély útjainkon. A tartós hőség megviseli a szervezetet és közlekedésbiztonsági szempontból is kockázatokat rejt. A járművezetők általában kevésbé tudnak koncentrálni, valamint a megszokottnál figyelmetlenebbek, mely egy közlekedési helyzetben megnöveli a reakcióidőt is – hívják fel a figyelmet a rendőrség honlapján.

 

 0:20

 

A Fővárosi Önkormányzat döntése alapján újabb 15 vadonatúj szóló MAN Lion’s City A21 típusú autóbusz állt forgalomba Budapesten – közölte a Budapesti Közlekedési Központ. Ezzel 73-ra nőtt az idén nyáron forgalomba állított új járművek száma. Augusztusban, a nyári tanítási szünetben így már mindennap kizárólag alacsonypadlós autóbuszok közlekednek a fővárosi vonalakon. Ennek köszönhetően már nemcsak hétvégéken és éjszakánként, hanem a tanítási szünetben hétköznap is csak akadálymentes autóbuszok közlekednek a fővárosban, amelyek több mint 90 százaléka légkondicionált.

 

 0:05

 

Megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba, a kiadványok a hónap végéig mindenhová megérkeznek – mondta a köznevelési helyettes államtitkár. Maruzsa Zoltán kifejtette: a gyártási folyamat hétfőn lezárult, és ezzel megkezdődhetett, évfolyamonként szétválogatva, a könyvek kiszállítása a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. raktáraiból. Hozzátette: az előválogatással is az iskolák munkáját szeretnék könnyíteni. A köznevelési intézmények mintegy 12 millió tankönyvet rendeltek meg a 2017/2018-as tanévre – mondta a helyettes államtitkár. Maruzsa Zoltán emlékeztetett: a tankönyvellátás az 1-9. évfolyamon ingyenes, és rászorultsági alapon a 10-12. évfolyamon a diákok több mint 60 százaléka kapja térítésmentesen a kiadványokat.