Terrortámadás az izraeli fővárosban 4 halálos áldozat és 13 sebesült

A terrortámadásnak négy halálos áldozata van, három lány és egy fiú, mindannyian a 20-as életévükben járó katonák. A sérültek száma 13, közülük kettő állapota válságos.Az elkövető izraeli személyivel rendelkező, kelet-jeruzsálemi lakos, aki nemrég szabadult a börtönből

Egy teherautó egy autóbuszról leszálló katonák közé hajtott az Armon Hanacív nevű lakónegyedben, egy kilátóhely közelében.
A kórházi jelentések szerint négy sebesült súlyos, illetve életveszélyes állapotban van. Több elgázolt katona a teherautó alá szorult, őket a tűzoltók segítségével szabadították ki. A négy halott közül hárman katonanők.
A katonák kiránduláson vettek részt, a magaslaton épült kilátóhelyen az óvárost készültek megszemlélni. A merénylőt egy idegenvezető lőtte le, akit a jármű szintén elgázolt, de csak könnyebben sebesült meg, majd lábra állt és tüzelt. A katonák is lőttek a sofőrülés irányában. A merénylő a helyszínen meghalt.
A szemtanúk szerint kétségtelenül szándékos gázolás, és nem baleset történt. A teherautó először a katonák közé hajtott, majd a gázolás után hátrafelé is megindult, hogy minél több, és minél súlyosabb sérülést okozzon a kiránduló katonáknak – a mintegy másfél percig tartó merényletet a kilátóhely biztonsági kamerája is rögzítette.
A merénylő Kelet-Jeruzsálemben, a Dzsabel Mukaber nevű lakónegyedben élő, húszas évei végén járó, palesztin fiatalember. A Hamász üdvözölte a terrorakciót.

נרצחי הפיגוע בירושלים – קצינה ושלושה צוערים בבה”ד 1שלוש מהנרצחות בפיגוע הדריסה בשכונת ארמון הנציב בירושלים הן קצינה ועוד שתי צוערות שהיו בקורס קצינים בבה”ד 1. הנרצח הרביעי גם צוער. אחד הצוערים שירה במחבל: „כשהבנו שזה פיגוע, רצנו – ויריתי”. דובר צה”ל על הטענות שחיילים חששו לירות בגלל פרשת אזריה: „לא נכון

לקשר בין הדברים”

www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4904648,00.html