Az LMP véglegesítette frakcióvezetőként Schmuck Erzsébetet

Az LMP véglegesítette frakcióvezetőként Schmuck Erzsébetet

Fotó: LMP sajtó

Fotó: LMP sajtó

Az LMP képviselőcsoportja kedden véglegesítette frakcióvezetői tisztségében Schmuck Erzsébetet, akit bő egy hete még ideiglenesen választottak meg az ötfős csoport vezetőjének – közölte sajtótájékoztatón a párt szóvivője, Gál József. Frakcióvezető-helyettest egyelőre nem választottak.

Schmuck Erzsébet a teljes képviselőcsoport jelenlétében elmondta: a jövőben feladatuknak érzik, hogy a kormányt szembesítsék döntéseivel, és elmondják, hogy a magyar reformok nem működnek, a bérek alacsonyak, a munkaerő kivándorol, a vidéki települések megélhetés hiányában elnéptelenednek, a korrupció szerintük hatalmas méreteket ölt, a kormány társadalom- és gazdaságpolitikája csődöt mondott.
Emellett gátat kívánnak szabni az “oligarcha-törvénykezésnek”, annak, hogy egyik pillanatról a másikra fogadjon el a Ház a Fidesz hátországát szolgáló előterjesztéseket.
Van alternatív javaslat – mutatott rá -, az LMP programja kivezető utat mutat a Fidesz zsákutcás politikájából – jelentette ki. Hozzátette: kiállnak a többkulcsos adózás, a béremelés mellett, a vidék, a falu és a hazai kis- és közepes vállalkozások felzárkóztatása mellett.
Kérdésre elmondta: a képviselőcsoport országjárásba kezd az elkövetkezendő hetekben, és a tagok leterheltsége függvényében választanak frakcióvezető-helyettest egy későbbi időpontban.

MTI hírfelhasználó