korlátozhatják az uniós áttelepülők számát

Engedélyhez köthetik a munkavállalást

Ezzel korlátozhatják az uniós áttelepülők számát

Amber Rudd belügyminiszter szerint az uniós munkavállalók számának majdani korlátozási módszerei között szerepelhet az, hogy munkavállalási engedélyt kell kiváltaniuk, miután Nagy-Britannia majd kilép az Európai Unióból. Ausztrál pontrendszer biztosan nem lesz.

Brexit_post_2.jpg

Rudd megerősítette, hogy a kormány kizárta a bevándorlás szabályozási módszerei közül az ausztráliai mintájú pontozásos rendszert, mert ez kijátszható, így nem működőképes.

Theresa May miniszterelnök olyan rendszert szeretne, amelyben a brit kormány maga dönti el, ki telepedhet le Nagy-Britanniában. May szerint a pontrendszer éppen ezt nem tenné lehetővé, hiszen ha a pontozásos módszer alapján meghatározott elbírálási kritériumoknak a bevándorlási engedélyért folyamodó megfelel, akkor további mérlegelés lehetősége nélkül, automatikusan be kell engedni az országba.ű

amberrudd.jpg

Amber Rudd

Amber Rudd szerint a munkavállalási engedély bevezetésének „nyilvánvalóan meglennének a maga előnyei”. A belügyminisztérium máris  vizsgálja, hogy ez legyen-e a megoldás, vagy valami más.

Rudd szerint a lényeg az, hogy a brit kormány teljesen ellenőrizhesse a bevándorlók számát, amint Nagy-Britannia kilépett az EU-ból. A belügyminiszter elismerte ugyanakkor, hogy bármiféle szabályozási rendszer szükségszerűen a viszonosság elvére épül majd, vagyis az EU-ban maradó országok nyilvánvalóan hasonló intézkedéseket hoznak a brit munkavállalók esetében