Éjféli gyors Tel Avivba – lapszemle by Új Kelet online

Egy hacker gondolatainak nyomában. Éjféli gyors Tel Avivba – lapszemle by Új Kelet online

Ziva David/ujkelet.live

globe8

Egy hacker gondolatainak nyomában

Cronus Cyber Security start up cég két éves működése alatt a fejlesztésre kiírt második körben is elnyerte a befektetők bizalmát. Fő termékük a Cybot virtuális hacker egy algoritmus, amely szimulálja a különböző behatolási forgatókönyveket, mintegy lemásolva a hacker várható gondolatmenetét. Automatikusan felismeri a potenciális biztonsági réseket és rávezeti az informatikusokat a megfelelő biztonsági megelőzésekre.

Az IVC weboldalán közzétett adatok szerint (Izraeli high-tech cégek hivatalos adatbázisa) a Cronus Security bejegyzése óta 6.2 millió dolláros befektetői alapokkal bővült. Fő támogatója az amerikai Janvest Capital Partners először 2,2 millió majd a második fordulóban 3,5 millió dollárt invesztált a további fejlesztésekbe. A fennmaradó rész egy hong-kongi stratégiai befektetőhöz köthető, de a cég korábban a Gazdasági Minisztériumtól is kapott támogatást.

A Cronus alapítói Doron Sivan (CEO) és Matan Azugi (CTO), valamint Eitan Ben Elijahuaz izraeli légierő volt főnöke. A cég helyileg Haifan működik, de az Egyesült Királyságban, Németországban és Hong Kongban is vannak érdekeltségeik. Az izraeli piacon is aktívak, kiemelt üzleti partnerük a First International Bank of Israel (הבנק הבינלאומי, TASE: FTIN). A befektetőktől kapott pénzalapokat üzletbővítésre szeretnék fordítani elsősorban az Egyesült Államokban.

A tapasztalat, a know-how, és a Cronus fejlesztők kifinomultsága tette lehetővé egy olyan egyedüálló platform megszületését, amely hitünk szerint üzleti potenciált jelent az Egyesült Államokban és a világ többi részén egyaránt – nyilatkozta a Globes újságírójának Sinai Bareket, a Cronus igazgatója és a Janvest ügyvezető kockázati partnere.

Forrás: Idan Rabi/www.www.globes.co.il

IVC: Israeli High-Tech and Venture Capital Database /www.ivc-online.com

 

www.aish.com/w/46127727.html

 

Rendhagyó sófárfújás Elul hónap tiszteletére a Siratófalnál

„A Kotel asszonyai” szervezet (נשות הכותל) célja az izraeli vallási status quo megváltoztatása a reform és konzervatív irányzatok népszerűsítése irányában, hangsúlyozva többek között a nők (férfiakéhoz hasonló) imához való jogát a Siratófalnál.

Elul hónap tiszteletére a szervezet nevében több tucat nő érkezett ma reggel a Kotelhez, sófárfújásra készülődve. A Siratófal vezetője, Shmuel Rabinovich rabbi eleinte megakadályozta a belépést a szent helyre.

Tízes Csatorna szerint végül a helyi rendőrfőnök adott engedélyt a belépésre, miután a szervezet vezetője beszélt vele. A Siratófalnál imádkozó haredi nők sértőnek találták az ünnepséget mondván, hogy az esemény meggyalázza a hely szentségét.

Forrás: www.israelnationalnews.com