A zsaruk Obamát okolják a gyilkosságokért

A zsaruk Obamát okolják a gyilkosságokért

William Johnson, az amerikai rendőrszervezetek szövetségének vezetője szerint az Egyesült Államokban „háború folyik a rendőrök ellen”, és ezért ő Barack Hussein Obama elnököt teszi felelőssé. A rendőröket gyilkoló orvlövész valószínűleg további támadásokat készített elő Dallasban. Több szövetségi államban folytatódtak a rendőrség elleni hecckampányok, több rasszistát letartóztattak, mert fehérek meggyilkolására bujtogattak.

johnson.jpg

William Johnson, az amerikai rendőrszervezetek szövetségének vezetője

William Johnson a Fox televízió egyik műsorában beszélt erről, amikor arról kérdezték, hogy vajon a rendőrök nem váltak-e egyre inkább célpontokká.

„Abszolút így van. Háború folyik a rendőrök ellen és az Obama-kormányzat ebben a háborúban Neville Chamberlainként viselkedik”, utalt a brit kormányfőre, az 1938-as müncheni egyezmény egyik aláírójára.

William Johnson hosszasan fejtegette, hogy miben tartja felelősnek az Obama-kormányzatot. Szerinte a szövetségi szervek és minisztériumok – kivált a Clinton-házaspárra való összejátszással vádolt igazságügyi miniszter, Loretta Lynch és annak tárca – mindig enyhíteni akarják a feszültségeket, kisebbítik az erőszakos bűncselekmények jelentőségét. Eddig soha nem ítélték el a Fekete életek számítanak nevű rasszista terrorszervezetet, amely nyíltan rendőrök megtámadására és megölésére szólít fel, és közben az ország gondjaiért a rendőrséget hibáztatja. Johnson szerint ez is hozzájárult ahhoz, hogy olyan légkör alakuljon ki, amelyben megtörténhetett a dallasi tragédia.

3613924800000578-3681080-image-a-70_1467992777489.jpg

Az amerikai elnök, aki a hétvégén a varsói NATO-csúcson vett részt, a felvételek tanúsága szerint jóízűen nevetgélt – ezen a fotón épp David Cameron leköszönő miniszterelnök társaságában.

Az Obama-kormányzatot és személy szerint Obama elnököt is éles bírálatok érik a dallasi rendőrgyilkosság óta. Republikánus politikusok egész sora bírálja őt.

Arkansas állam volt kormányzója, Mike Huckabee – szintén a Foxban – arról beszélt, hogy a dallasi vérengzés másnapján szívesebben látott volna Obamától olyan beszédet, amilyet Ronald Reagan elnök mondott a Challenger légikatasztrófája után 1986-ban. „Az elnöknek olyan beszédet kellene mondania, amelyben arra emlékeztet, ami összeköt és nem elválaszt bennünket”, fogalmazott Huckabee.

huckabee.jpg

Mike Huckabee

Newt Gingrich, a képviselőház volt republikánus elnöke, akit gyakran emlegetnek Donald Trump lehetséges alelnökjelöltjeként, arról beszélt, hogy Obama kudarcot vallott az ország egyesítésében. „Az elmúlt napok szörnyűségesek voltak Amerika számára, és ennek végre rá kell ébresztenie bennünket arra, hogy valami mélységesen elhibázott és rossz ebben az országban. Tisztességes és nyílt párbeszédre van szükség, vagy a dolgok még rosszabbra fordulnak”, hangsúlyozta Gingrich.

3613E98500000578-3681457-The_Dallas_gunman_has_been_identified_as_25_year_old_Micah_Xavie-a-4_1468009208816.jpg

A tömeggyilkos terrorcselekmények további sorozatát tervezte

David Brown dallasi rendőrfőnök szerint a gyilkos lakásán talált naplójából derült ki, hogy további terrorcselekményeket készített elő. „Meggyőződésünk, hogy a gyanúsítottnak más tervei is voltak, rendőrök elleni támadásokat készített elő, hogy megfizettesse velünk mindazt, amiről úgy gondolta, hogy a feltételezett cselekedetekkel a rendőrök a színesbőrűeket büntetik”, fogalmazott Brown rendőrfőnök.

3614365600000578-0-image-m-12_1468016919111.jpg

Micah Xavier Johnson az egyenruhára is szégyent hozott: Afganisztánból molesztálás vádjával zavarták haza

Elmondta azt is, hogy Johnson lakásában bombák készítésére alkalmas anyagokat találtak, és arra utaló nyomokat is, hogy a merénylő otthon gyakorolhatta a detonációkat.

A 25 éves Micah Johnsonról szombaton újabb információk kerültek nyilvánosságra. Kiderült, hogy a rendőrök által robotbombával likvidált férfit – aki az amerikai hadsereg tartalékosa volt – hazaküldték az afganisztáni szolgálatból, mert szexuálisan zaklatta egyik női katonatársát.

Az interjúban a rendőrfőnök megerősítette: Johnson azt követelte, hogy a túsztárgyaláshoz fekete rendőrt küldjenek, csakis azzal hajlandó tárgyalni. Ám Brown azt már nem részletezte, hogy teljesítették-e az orvlövész követelését. Ismételten megerősítette viszont azt is: a rendőrség és az FBI változatlanul nem zárja ki, hogy más bűntársak is részt vehettek a lövöldözésben.

robot.jpg

Ehhez hasonló robottal küldték Johnsont a pokolra

Kitért David Brown a robotbombára is, amellyel likvidálták Johnsont. A robotra szerelt bombát eddig Afganisztánban és Irakban alkalmazta az amerikai hadsereg, s most először fordult elő, hogy a rendőrség is ezt alkalmazta. Ennek nyomán vita kezdődött arról, vajon „etikus-e” a köztörvényes bűnözök ellen is felhasználni. Brown kifejtette, hogy ismét ismét a bevetése mellett döntene, „ha a körülmények így kívánják”. „Úgy hisszük, hogy e döntéssel emberéleteket mentettünk meg. Akik a döntést bírálják, nem a földön járnak és az ő életük nincs veszélyben”, szögezte le a dallasi rendőrkapitányság vezetője.

Elmondta továbbá, hogy a dallasi orvlövész a saját vérével próbált írni a valamit a falra a parkolóházban, ahonnan lövöldözött és ahol likvidálták, a szakértők most dolgoznak rajta, hogy megfejtsék az írást.

A dallasi rendőr-főkapitányságra névtelen üzenet érkezett arról, hogy egy houstoni csoport rendőröket akar megtámadni, illetve meggyilkolni Dallasban. A fenyegetés miatt a rendőrség fokozta a biztonsági intézkedéseket szerte a városban.

3615944500000578-0-image-a-3_1468016837222.jpg

Most már résen vannak a zsaruk

Monica Cordova hadnagy, a rendőrség szóvivője arról tájékoztatta az újságírókat, hogy az intézkedéseket elővigyázatosságból hozták meg. A belvárosban lévő rendőr-főkapitánysághoz páncélozott járművet vezényeltek, az épülethez vezető utakat lezárták, a városban felfegyverzett rendőrök járőröznek. A dallasi gyorsforgalmi vasút átmenetileg felfüggesztette járatait.

A rendőrség Twitteren cáfolta azokat az elterjedt híreket, amelyek szerint újabb lövések dördültek volna el abban a parkolóházban, ahol Micah Johnson lövöldözött. A parkolóház átfésülése még nem ért véget.

Chicago egyik elővárosában szombaton letartóztattak egy nőt, mert a Facebookon arra uszított: lőjék agyon bármelyik rendőrt, aki forgalomellenőrzésnél autót állít meg. Louisianában börtönben végezte az a férfi, akit azért tartóztattak le, mert videót készített, amelyben bejelenti, hogy rendőrt akar gyilkolni. A videófelvételt az illető egy rendőrállomás előtt, a kocsijában készítette. Wisconsinban szintén letartóztattak egy férfit, aki több felhívást tett közzé, amelyben fehér rendőrök és családtagjaik meggyilkolására szólítja fel az embereket.

Szombaton reggel a texasi Houstonban két rendőr agyonlőtt egy férfit, aki fegyverrel a kezében állt az út közepén és rendőri felszólításra nem tette le, hanem a rendőrök felé fordította a pisztolyt. Az agyonlőtt férfi fekete volt, a rendőrök kilétéről és etnikai hovatartozásáról nem adtak ki jelentést.

Az Egyesült Államok több nagyvárosában péntekről szombatra virradóra és szombaton is nagygyűléseket, tiltakozó meneteket, tüntetéseket tartottak a Louisianában és Minnesotában a fehér rendőrök által likvidált fekete bűnözők emlékére. Egyes helyeken a tüntetések erőszakba torkolltak.

360EF01500000578-0-image-a-2_1468016824353.jpg

Hasznos idióták a Fekete életek számítanak nevű fehérgyűlölő rasszista terrorszervezet demonstrációján

Békés tüntetés volt Washingtonban, ahol a protestálók az igazságügyi minisztérium épülete előtt gyülekeztek, Baltimore-ban, Detroitban, Pittsburghben, Atlantában, Los Angelesben, San Franciscóban, Sacramentóban. Los Angelesben az ismert rapper, Snoop Dogg vezette a tüntetők menetét, amely a rendőrség központjánál találkozott a város rendőrfőnökével és Eric Garcetti polgármesterrel. San Franciscóban az „Állítsák le a rasszista rendőrterrort!” felirattal vonultak mintegy kétezren a városháza elé. Chicagóban a tüntetők Obama elnök ottani lakása előtt skandáltak. Jedidiah Brown polgárjogi aktivista beszédében arról szónokolt, hogy Obama elnök többet tehetne a fehér rendőrök áldozatául eső afroamerikaiak megvédéséért.

Erőszakba fulladt viszont a tüntetés Louisiana fővárosában, Baton Rouge-ban, az arizonai Phoenixben és a New York államban lévő Rochesterben. Phoenixben a rendőrök összecsaptak a tüntetőkkel, hat civilt sebesülésekkel szállítottak kórházba. Rochesterben szintén összecsapások voltak, két helyi riportert a rendőrök letartóztattak, de aztán a rendőrség bocsánatot kért tőlük, és szabadon is bocsátották őket. Mindkét riporter fekete volt. MK/MTI/BPI