Magyar fotós képein Amerika szeme

Magyar fotós képein Amerika szeme

Gaál Rita alkotásai a New York-i Times Square-en

Azt gondolnánk, egy magyar fotós számára az lehet a legnagyobb elismerés, ha sikerül szerződni a világ legnagyobb fotóügynökségeivel, amelyektől több ezer dollárt is kaphat a képeiért. Ezt azonban most egy magyar fotós hivatott megcáfolni az Egyesült Államokban.

01.jpg

Köztudott, hogy Amerika leghíresebb fotósa a magyar származású Robert Capa. Nyomdokaiba az elmúlt évtizedekben rengeteg magyar fotós lett híres. Mi lehetne hát nagyobb szakmai elismerés annál, mint a világ ismertebb közterületén, óriáskivetítőn mutatni meg millióknak, hogy a magyarok ismét büszkék lehetnek kiválóságaikra.

02.jpg

Szó szerint millióknak, hiszen Gaál Rita, aki évek óta professzionális szakmai tudásával öregbíti a magyarok jó hírnevét az Egyesült Államokban, munkájának elismeréseként meghívást kapott a Chashama Gálára New Yorkba, ahol nem csupán a híres Galéria kiállító termében mutatják be fotóit, ahol az épület teljes negyedik emeletét betölti majd az ART, de a Times Square óriáskivetítőin is láthatja a világ és a fotós szakma színe-java. A kiállítást címe: Creators Deserve To Be Seen.

03.jpg

Gaál Rita számos szakmai díj mellett 2015-ben is nagy sikereket ért el Amerikában, ahol híres galériatulajdonosokból álló szakmai zsűri döntése alapján meghívást kapott a világ egyik legnagyobb kortárs művészeti és fotó kiállításra az Art Basel-re, ahol egyedüli magyar kiállítóként vett részt.

04.jpg

A nem mindennapi eseményre június 8-án kerül sor. Aki New Yorkban él és teheti, aznap látogasson ki a Times Square-re.

Kati Kereki / Los Angeles

magyarkroki.com