Szó sincs a turizmus államosításáról

Szó sincs a turizmus államosításáról

rogan25.82012

A kormány turizmussal kapcsolatos elképzeléseiről tájékoztatott Rogán Antal egy zártkörű háttérbeszélgetésen. Szerinte államosításról nincs szó, az új állami cég az irányokat szabná meg és a fejlesztéseket hangolná össze – számolt be az eseményről a vs.hu

A közelmúltban kiszivárgott egy minisztériumi munkaanyag, amely egy állami turisztikai csúcsszerv létrehozását tartaná kívánatosnak. Az anyagban olyan felvetés is szerepel, hogy a létrehozása után a Miniszterelnökség alá tartozó új Nemzeti Idegenforgalmi Ügynökségnek saját bevételeket is kell szereznie, például városnéző buszok üzemeltetésével.

A munkaanyag napvilágra kerülése után szakmai támadások kereszttüzébe került. „Azért próbálnak ilyen teljes sületlenségeket mondani, hogy államosítjuk a turizmust, mert nem találnak rajta más fogást” – így összegezte Rogán Antal a zárt körű beszélgetésen a kormányzati turisztikai központról szóló elképzeléseket és az azokról megjelent sajtóhíreket.

A miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszter az ágazatban kiemelkedő teljesítményt nyújtó piaci szereplőket tájékoztatta. Az egyébként a kormány ötleteinek kiszivárgásától függetlenül, az előtt összehívott rendezvényen ott volt mások mellett a Sziget-iroda két munkatársa, neves éttermeket működtető vállalkozó, és turisztikai tanácsadó cégvezetője is. Rogán szavai alapján lényegében az irányokat szabná meg, a fejlesztéseket hangolná össze a kormány. Azt mondta, jelenleg nincs stratégia arról, az országnak mely részeit, milyen típusú szálláshelyeket kell erősíteni, milyen típusú turistákat látna szívesen az ország. Ezen változtatnának – olvasható a vs.hu cikkében.