Orbán Viktor kormányfő Kazanyban megbeszélést folytatott Rusztam Minnyihanovval

Orbán Viktor kormányfő péntek este Kazanyban megbeszélést folytatott Rusztam Minnyihanovval, az oroszországi Tatárföld köztársasági elnökével, a találkozón gazdasági kérdések is szóba kerültek – tájékoztatta Havasi Bertalan az MTI-t.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője közölte: a két politikus üdvözölte a kazanyi magyar főkonzulátus közelmúltbeli megnyitását. Egyetértettek továbbá abban – folytatta -, hogy a jó gazdasági együttműködést ki kell használni, és növelni kell a Magyarország és Tatárföld közötti kereskedelmi forgalmat, természetesen az európai uniós szankciók által jelentett korlátok figyelembe vételével.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda – Burger Barna

A magyar és a tatárföldi vezető szerint ennek egyik lehetséges módja közös vállalatok alapítása, amelyekben a magyar technológia kiemelt szerephez juthat, különösen az egészségipar és a mezőgazdaság területén – mondta a megbeszélésről a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor Kazanyban az ott zajló vizes világbajnokság (vb) utolsó napján átveszi a következő, 2017-es vb-t rendező országnak járó FINA-zászlót. Emellett vasárnap munkamegbeszélést folytat majd Dmitrij Medvegyev orosz kormányfővel.