Életvonat – Filmmúzeum az Erzsébetvárosban

Életvonat – Filmmúzeum az Erzsébetvárosban

2015. május 28-án, csütörtökön 17:00 órakor az Örökmozgó Filmmúzeumban

Életvonat – Filmmúzeum az Erzsébetvárosban

 

Zsidó Erzsébetváros Klub és a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület közös filmklubjának következő filmje 2015. május 28-án, csütörtökön 17:00 órakor az Örökmozgó Filmmúzeumban (Budapest VII. ker., Erzsébet krt. 39.), a vetítésre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Ez alkalommal az ÉLETVONAT: Radu Mihāileanu rendező több nemzetközi díjat elnyert filmjét tekinthetik meg velünk. Zeneszerző, Goran Bregović, (Francia, román, holland, izraeli, belga koprodukció)

 

Tragikomédia a deportálásról? Megengedhető?

 

Erről is beszélgetünk ennek a különleges filmnek a kapcsán Deák Gáborral és vendégével.

1941 egyik estéjén Shlomo, a kis zsidó falu bolondja világrengető hírekkel tér haza: a nácik a szomszédos települések összes zsidó lakóját ismeretlen helyre deportálják és valószínűleg az ő falujuk a következő a listán. Az öregek tanácsa a rabbi vezetésével még aznap este összeül, hogy megvitassák, hogyan menthetnék meg a közösséget. Végtelen veszekedések után a legjobb ötlet csak hajnalban pattan ki Shlomo fejéből: szervezzék meg saját ál-deportálásukat, így vándoroljanak ki Palesztinába az ígéret földjére. Ők lesznek a deportáltak, a vasutasok és a náci katonák is.

 

A film megtekintése ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!