Etgar Keret a kidma vendége

Etgar Keret a KIDMA vendége

kidma_keret_1.jpg
Izrael egyik legnépszerűbb, világszerte jegyzett írója, Etgar Keret lesz a KIDMA vendége április 25-én 19 órától. Könyvei 36 nyelven, összesen 39 országban – köztük Magyarországon – jelentek meg. Írásait olyan lapok hozzák le rendszeresen mint a New York Times, a Le Monde, a New Yorker, a Guardian, vagy a Paris Review. Történeteiből több mint 40 film készült, az itthon is vetített Medúzák c. filmje 2007-ben a Cannes-i filmfesztivál Arany Kamera-díját söpörte be. Etgar Kerettel, a fiatal izraeli írógeneráció legnépszerűbb képviselőjével Vári György újságíró, irodalomtörténész beszélget angolul a Massolit könyvesbolt-kávézóban szombaton 19 órától.

 

 

Etgar Keret 1967-ben Tel-Avivban született, ma is ott él és tanít a Ben-Gurion Egyetemen. Nem csak hazájában, de azon kívül is népszerű szerzőnek számít. Több alkalommal tüntették ki a Book Publishers Association Planinum Prize-díjával, de elnyerte a miniszterelnök által adományozott (Prime Minister’s Prize) díjat (1996), a kulturális minisztérium Cinema-díját, a Jewish Quarterly Wingate-díját (2008), a Szentpétervári könyvtár legjobb külföldi alkotásokat elismerő díját (2010) és a Newman-díjat (2012) is. 2010-ben Franciaországban Keretet az Ordre des Arts et des Lettres Chevalier fokozatával tüntették ki. Két novellája is az O’Connor Short Story-díjának döntőse.
Keret írói stílusa szikár, a mindennapok nyelvén ír, szlenget és különböző nyelvjárásokat is használ. Munkái generációjának számos íróját ihlették meg, novellái nagy szerepet játszottak a műfaj népszerűségének növekedésében az 1990-as évek második felében.

Budapestre a hétvégén zajló Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmából érkezik, ahol a magyarul most megjelenő Boldog boldogultak című kötetét mutatja be a nagyközönségnek.
ENGLISH language program! 
Etgar Keret in conversation with György Vári

A beszélgetés Etgar Kerettel ingyenes, de számítunk az előzetes jelentkezésedre!


reg.jpg

Helyszín: Massolit Könyvesbolt és Kávézó – VII. kerület Nagy Diófa utca 30

Időpont: 2015. április 25. 19:00
 

Nem csak passzív hallgatóként vehetsz részt a Kidma rendezvényén. Önkéntes munkáddal te is hozzájárulhatsz az esemény sikeréhez!
Jelentkezés: [email protected]

 

 

* Az esemény sajtónyilvános, kép- és hangfelvétel készül, amin a résztvevők is felismerhetőek lehetnek. 

** A program változtatás jogát fenntartjuk! A kiadott időpontok tájékoztató jellegűek.

*** Az eseményre biztonsági okokból nem automatikus a bejutás, a szervezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben az előzetes regisztráció ellenére is megtagadják a részvételt

**** A regisztráció visszaigazolásától függetlenül továbbra is érkezhetnek az eseményt hirdető levelek tőlünk, amiért elnézést kérünk.