Herzl Tivadar életét bemutató tárlat az izraeli nagykövetség standjánál

Herzl Tivadar életét bemutató tárlat az izraeli nagykövetség standjánál

   

á.allapitás

 

 

 – Herzl Tivadar életét bemutató tárlattal, könyvbemutatóval és színdarabbal várja az érdeklődőket az izraeli nagykövetsége a XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

    A Budapesten született Theodor Herzlnek, azaz Herzl Tivadarnak, a modernkori Izrael megálmodójának életét, legfontosabb műveit és munkásságát bemutató kiállítás péntektől vasárnapig lesz látogatható a nagykövetség standjánál, tárlatvezetés minden páros órában indul.
    Vasárnap 14 órától mutatják be Shlomo Avineri izraeli politológus és közéleti személyiség Herzl – Theodor Herzl és a zsidó állam alapítása című, korabeli dokumentumokra, naplórészletekre, levelekre támaszkodó munkájának magyar kiadását. A Corvina Kiadó gondozásában megjelenő kötetről a szerző Toronyi Zsuzsannával, a Magyar Zsidó Levéltár és Múzeum igazgatójával és Gerő András történésszel beszélget az Osztovits Levente-teremben.
    Péntek délután 14 órától és vasárnap délután 15 órától pedig a Spinoza Színház Ann Silberberg és Forgách András Herzl – Ha akarjátok, nem álom! című darabját adja elő szintén az Osztovits Levente teremben. A vendégjátékban Makranczi Zalán, Gyabronka József és Hajdú László működik közre – áll a nagykövetsége által az MTI-hez eljutott közleményben.

 

Budapest, 2015. április 22., szerda (MTI)