NézőpontokTérhatású fényképek a Nagy Háborúról, és A front felett, egy repülőszázad fényképei

Radnainé dr. Fogarasi Katalin, Dr. Kövér László, Dr. Csorba László

fogarasi.atv

Radnainé dr. Fogarasi Katalin a Nemzeti Örökség Intézetének elnöke és a Magyar Nemzeti Múzeum tisztelettel meghívja Önt a NézőpontokTérhatású fényképek a Nagy Háborúról, és A front felett, egy repülőszázad fényképei az első világháborúról című kiállítás megnyitójára.

A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Magyar Nemzeti Múzeummal (MNM) együttműködve – az I. világháború centenáriumához kötődően – időszaki kiállítást rendez. A kiállítás anyagát az ismert fotográfus Weinstock Ernő hagyatékának részét képező, de eddig nem publikált első világháborús hadifelvételek, légifotók és a háború hátországát bemutató fényképek alkotják, amelyek egy különleges perspektívából mutatják be a száz évvel ezelőtt történteket.

A centenáriumhoz kapcsolódóan egy 3D-s fényképkiállítás is az I. világháborút eleveníti majd fel, amely Felvinczi Sándor magánygyűjtő képeiből és a Magyar Nemzeti Múzeum birtokában lévő felvételekből áll. A kiállítás érdekessége, hogy az MNM-ben őrzött képek a központi hatalmak szemszögéből mutatják be a háború egy-egy eseményét, míg Felvinczi Sándor képei az antant oldaláról.

kover 999999

A kiállításokat Kövér László úr az Országgyűlés elnöke nyitja meg. Köszöntőt mond: Radnainé dr. Fogarasi Katalin, a Nemzeti Örökség Intézetének elnöke és Dr. Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója. csorba

 

Időpont: 2014. december 19. 10.00

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum, Díszterem