Az emlékezés feladata – konferencia és kiállítás Pécsett

Az emlékezés feladata – konferencia és kiállítás Pécsett

 

A holokauszt 70. évfordulója alkalmából Az emlékezés feladata címmel tart konferenciát a Jelenkor Folyóirat 2014. december 10-én és 11-én Pécsett a Művészetek és Irodalom Házában.


azemlekezesfeladata_jelenkor.jpg

Az emlékezés feladata című két napos konferencián az előadások mellett kiállítás megnyitóra és könyvbemutatóra is sor kerül. A konferenciát Dr. Hoppál Péter az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára nyitja meg 2014. december 10-én 16:30 órakor.

Cseri László és Valkó László kiállítás megnyitóját követően György Péter, Kisantal Tamás és Mártonffy Marcell előadásai hangzanak el konferencia első részeként.  A második rész elóadói Stark András, Várkonyi György és Vörös István. A konferencia első napját beszélgetés zárja Németh Gáborral, Szántó T. Gáborral és Ungváry Rudolffal. Moderátor: György Péter.

Másnap (december 11-én) Gyáni Gábor, Ungváry Rudolf, Szűcs Teri és Kálmán C. György előadásaira kerül sor délelőtt 10 órától. 12-től pedig Hábel Jánossal „Elköltözött” szomszédaink. A pécsi zsidóság 1944-ben című könyvéről Ágoston Zoltán beszélget.

A konferencia részletes programja a Facebookon is elérhető. A konferencia támogatója Pécs Megyei Jogú Város.