Rogán Antal: A béremelésekről, az adókedvezményekről és a bankok elszámoltatásáról beszélt

A béremelésekről, az adókedvezményekről és a bankok elszámoltatásáról beszélt napirend előtti felszólalásában Rogán Antal.

A 2015-ös költségvetés a bankok elszámoltatásának a költségvetése lesz – szögezte le a Fidesz frakcióvezetője. Rogán Antal hangsúlyozta, egy költségvetés legfontosabb kérdése mindig az, hogy mitől marad több pénz az embereknél. 2015-ben több mint 1 millió család azért jut több pénzhez, azért marad több a havi fizetésből, mert a bankok elszámoltatásának eredményként a deviza- és forinthiteleseknek csökkenni fognak a kamat- és törlesztőrészletei – tette hozzá.

„A 2015-ÖS KÖLTSÉGVETÉS A BANKOK ELSZÁMOLTATÁSÁNAK A KÖLTSÉGVETÉSE LESZ.”

A devizahitellel rendelkező magyar családoknál február és április között 25-30 százalékkal csökkennek a törlesztőrészletek; egy átlagos devizahitellel rendelkező család havi 20 ezer forintot is spórolhat majd a bankok elszámoltatásának eredményeként. 2015 szeptembere és novembere között a forinthitelesek kamat- és törlesztőrészletei is csökkenni fognak, ennek eredményként egy átlagos forinthiteles család havi 10 ezer forintot fog spórolni – sorolta a politikus. Rogán Antal szerint a magyar családok jelentős része könnyebben és nagyobb mértékben tudja majd igénybe venni a gyerekek után biztosított adókedvezményeket.

A frakcióvezető kiemelte, a jövő évi büdzsé a béremelések költségvetése is. A képviselő közölte, 2015-ben a kormány folytatja a pedagógusok életpálya-programját; a pedagógusok átlagosan 10 százalékos béremeléssel számolhatnak, melyre megvan a fedezet a költségvetésben. Jövő júliustól a rendőrök és katonák az elinduló életpálya-program következtében 25-30 százalékkal magasabb fizetést vihetnek haza – fűzte hozzá. Most már a magyar gazdaság kitermeli az ehhez szükséges forrásokat – húzta alá.

Rogán Antal megjegyezte, hiába keresik az ellenzéki képviselők a 2015- ös költségvetésben azokat a tételeket, melyektől csökken a magyar családok jövedelme. A 2015-ös büdzsében elindulnak a béremelések, megtörténik a bankok elszámoltatása, és 2016-ra meghirdetik a családi adókedvezmény további bővítését és az otthonteremtési programot – mondta el.

Felhívta a figyelmet arra, a kormány 2015-ben a béremelések és növekvő adókedvezmények mellett is képes arra, hogy 2,5 százalék alatt tartsa a költségvetés hiányát. Ezért mondhatjuk azt, hogy 2015 a gyarapodó Magyarország első éve lesz – fogalmazott Rogán Antal.