Rogán Antal a TV2 Mokka című műsorában.

A Fidesz és a KDNP jelöltjei komoly sikert arattak az önkormányzati választáson – hangsúlyozta Rogán Antal a TV2 Mokka című műsorában.

rogan_798_20100614205113_455

A frakcióvezető közölte, a 23 megyei jogú városból 20-ban, a 23 fővárosi kerületből 17-ben nyertek a Fidesz-KDNP jelöltjei, és a főpolgármesteri címért folyó küzdelemben is a kormánypártok jelöltje, Tarlós István győzött, valamint az összes megyei közgyűlésben is az első helyen végeztek. A legmerészebb álmunkban is ennél szerényebb eredményre számítottunk. Komoly siker, hogy a regnáló polgármestereink több mint 90 százalékát újraválasztották – jegyezte meg.

„MI AZOKRA A KÉRDÉSEKRE PRÓBÁLUNK FÓKUSZÁLNI, AMELYEK AZ EMBEREKNEK FONTOSAK.”

Rogán Antal arról is beszélt, hogy Tarlós István az elmúlt négy évben következetesen és karakteresen képviselte Budapest és a budapestiek érdekeit. Az emberek ezt díjazni szokták – fűzte hozzá.

A politikus szerint lehetett volna szorosabb a verseny, ha lett volna baloldali jelölt Budapesten. A képviselő elmondta, a baloldali pártok az elmúlt években csak önmagukkal voltak elfoglalva, ahelyett, hogy az emberekkel, a számukra fontos ügyekkel foglalkoztak volna. Szerintem ez volt a kudarcuk egyik alapvető oka, és lehet, hogy pont a potenciális baloldali választók egy része ment át a Jobbikhoz – fogalmazott.

A Fidesz-KDNP sikere abban rejlik, hogy a politikában a realitást képviseli. Mi azokra a kérdésekre próbálunk fókuszálni, amelyek az embereknek fontosak – húzta alá Rogán Antal.

A frakcióvezető hangsúlyozta, az országgyűlési, az európai parlamenti és az önkormányzati választás egy irányba mutat, mely a Fidesz számára kötelesség, hogy az elkezdett munkát folytassa. Nekünk továbbra is a rezsicsökkentés és a bankok elszámoltatása a legfontosabb – tette hozzá.

A politikus kitért arra is, hogy az uniós források legalább 60 százalékát munkahelyteremtésre kell fordítani. Rogán Antal szerint ez azért fontos, mert talán ez az utolsó olyan hét esztendő, amikor az unió pénzt ad a közép-európai országoknak. A frakcióvezető közölte azt is, hogy az országnak vannak olyan elmaradottabb régiói, ahova több pénzt kell befektetni az uniós forrásokból.