Orbán Viktor a frakcióvezetők felszólalásaira reagálva.

MEGVÉDJÜK A MUNKAHELYEKET

Szeretném világossá tenni mind a közmunkások, mind a külföldi cégeknél dolgozó magyar emberek számára, hogy szemben az ellenzéki támadásokkal, meg fogjuk védeni a munkahelyeiket és a munkalehetőségeiket – mondta Orbán Viktor a frakcióvezetők felszólalásaira reagálva.

A kormányfő arról beszélt, a választópolgárok az ellenzék állításai ellenére tudják, hogy „az elmúlt időszakban a legnagyobb fejlesztések történtek a magyar egészségügyben és oktatásügyben.”

Ismertette, az egészségügyben több mint 450 milliárd forintos, az oktatási rendszerben pedig 250-300 milliárdos fejlesztés valósult meg. Soha Magyarországon ilyen még nem történt – szögezte le Orbán Viktor.

Fontosnak tartom, hogy egyértelművé tegyem: ebben a házban nem fogadjuk el, hogy bizonyos embereket, különösen munkára jelentkező embereket néhány képviselőtársam sértegessen – hangsúlyozta.

„AZ ELMÚLT IDŐSZAKBAN A LEGNAGYOBB FEJLESZTÉSEK TÖRTÉNTEK A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYBEN ÉS OKTATÁSÜGYBEN.”

Azok a hozzászólások, amik a közmunkásokat ki akarják emelni a többi dolgozó ember közül, sértések – jelentette ki a miniszterelnök, hangsúlyozva, ezeket visszautasítják, akár a Jobbik, akár az LMP soraiból is érkezzenek.

A kormányfő szerint a külföldi beruházásokról lehet vitát folytatni, de ahogy az ellenzék teszi, ez nem más, mint „az ott dolgozó emberek munkahelye ellen intézett támadás.”

Szeretném világossá tenni mind a közmunkások, mind a külföldi cégeknél dolgozó magyar emberek számára, hogy szemben az ellenzéki támadásokkal, meg fogjuk védeni a munkahelyeiket és a munkalehetőségeiket – húzta alá Orbán Viktor.

Kitért rá, nem fogadják el azt a javaslatot, miszerint a közmunkát a szociális politika részének kellene tekinteni, hanem foglalkoztatáspolitikának, teljes értékű munkának tartják, az ott dolgozókat pedig teljes értékű embereknek tekintik.

A szocialisták kritikáira reagálva Orbán Viktor azt mondta, mielőtt bármit is mondanánk a jelenről, tisztázni szükséges, hogy az ország egy részét szociálisan szinte reménytelen helyzetbe a baloldali kormányzás juttatta.

A miniszterelnök rávilágított, azért a kormánypártok kapták ismét a legtöbb támogatást a szavazóktól, mert a nehéz helyzetben lévő emberek ha meghallgatják azt, amit az ellenzéki képviselők mondanak, azt látják, hogy csak a Fidesz-KDNP pártszövetségtől remélhetik hogy valamit tenni fognak a helyzetük javítása érdekében.

Ha önök ezeknek a nehéz sorsú embereknek segíteni szeretnének, egy dolgot tehetnek, ha konzekvensek: támogatják a kormány politikáját – intézte szavait a szocialista frakció tagjaihoz Orbán Viktor, aki szerint nagyon sokat kell még dolgozni annak érdekében, hogy elérhessük a kitűzött célokat.

A mai vitából egyetlen dolgot látok, hogy az a fajta ideologikus gondolkodás, ami jellemzi önöket, rendre kicsorbul a kormánypolitikán, amely egy másik világban fogalmazódik meg, a valóság és a realitás világában – zárta válaszát Orbán Viktor.