Meridor első nyilatkozatában elmondta: „A gyorsan változó világban, Izrael külföldi kapcsolatai egyre fontosabbak

Izrael elnöke egy veterán izraeli politikust Dan Meridort nevezte ki a Külügyi Tanács (Council on Foreign Relation) vezetőjének. Az ICFR egyfajta külügyi agytröszt, melynek keretében működik a Zsidó Világkongresszus is.

Dan Meridor

Dan Meridor 1947-ben született Jeruzsálemben, több kormánynak is tagja volt. Dolgozott miniszterelnök-helyettesként, miniszterként és államtitkárként. 1984 óta tagja a Kneszetnek, volt a külügyi bizottság elnöke is.

Meridor első nyilatkozatában elmondta: „A gyorsan változó világban, Izrael külföldi kapcsolatai egyre fontosabbak, ehhez a munkához járul hozzá az ICFR is, fórumot biztosítva számos magasabb szintű vitának.

Az ICFR alapítója David Kimche nyilatkozott az új vezetőről is: „Örülök, hogy a választás a Dan Meridorra esett. Különösen méltó erre a feladatra, tudom, hogy munkájával jelentősen hozzájárul a Tanács és Izrael sikeréhez.

wjc

ronald s. laudert,

A Zsidó Világkongresszus elnöke Ronald S. Lauder és ügyvezető igazgatója, Robert Singer is elismerően nyilatkozott az új vezetőről.

Robert Singer hozzátette: „Örülök, hogy a ICFR is fokozza az együttműködést hasonló intézményekkel más országokban, és biztos vagyok abban, hogy Dan Meridor képes lesz használni tudását, a jó hírnevét, hogy az eddigi elszigetelési kísérletek továbbra is kudarcot valljanak.”. PrimorICFR