Hanukai programkínálat Chábád

Hanukai programkínálat

Már csak pár nap választ minket hanukától, a fény ünnepétől, amikor megünnepeljük a kevesek győzelmét a sokaság fölött.Hanuka első estéje idén november 27. estére esik és nyolc napig tart.
Az ünnepi gyertyagyújtásról és szabályairól itt olvashat

Ebben az évben is változatos programokkal várják az érdeklődőket városszerte. Összeállításunkból betekintést nyerhet az EMIH és a magyarországi chábád mozgalom programjainak kínálatába.


Hanuka a Nyugati téren

Tizenötödik alkalommal rendezik meg a köztéri hanukai gyertyagyújtást a Nyugati téren. Az ünnep minden estéjén, pénteket kivéve 18 órától kezdődik az ünneplés. Minden este friss fánkkal és élő zenével várják az ünneplőket: a Sabbathtsong együttes és Yaakov Azulay részvételével. Az ünnepségen a hanukai lángokat a közösség rabbijai, Oberlander Báruch, Köves Slomó, Raskin Smuel és Glitzentsein Sámuel lobbantják lángra. Az esemény díszvendégei: Hegedűs D. Géza színművész, Fischer Iván karmester, Váncsa István újságíró, Gárdos Péter, filmrendező, Székhelyi József, színművész, Heller Ágnes, filozófus, Farkasházy Tivadar, újságíró és Heisler András, a Mazsihisz elnöke.

Részletes program

Önkénteseket keresünk!

Hanuka ünnepi napjain nem szabad azokról az idős emberekről sem megfeledkeznünk, akik egyedül töltik az esti gyertyagyújtás pillanatait. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség és a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány közös akciójának keretében, az ünnep estéin közösségünk fiatal tagjai egy-egy Holokauszt túlélőt látogatnak meg, hogy fényesebbé tegyék hanuka lángjait néhány jó szóval és egy kis ünnepi csomaggal.
Ha kedved van önkéntesként részt venni, kérjük jelentkezz Nyári Gabriellánál a [email protected] vagy a 0620-316-6875 telefonszámon.

Jégre visszük a menórát

Már hagyomány hogy az ünnep egyik estéjén miénk a jég! Szombat este 20 órától a Városligeti Műjégpályán minden a hanukáról szól: ünnepi zene, gyertyagyújtás és fánk melegíti át a fagyos éjszakát. A helyszínen lehetőség van korcsolyabérlésre is! Jegyek elővételben már kaphatóak a Károly körúti Keren Or központban 1000 Ft-ért, vagy megvehetőek a helyszínen 1400 Ft-ért.

Gyerekek hanukája

Az Alef Kids idén két helyszínen is várja a gyerekeket hanukai mulatságra. Bozóki Anitát, az Alef Alapítvány koordintorát az ünnepi programokról kérdeztük.
„Egyre rövidülnek a nappalok, és közeleg az igazi tél, de az Alef Kidsben már régóta készülünk a Fény Ünnepére. Az Óbudai Zsinagógában fergeteges családi programmal várunk kicsiket és nagyokat december 1-jén vasárnap 10 órától 13 óráig! A tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét kipróbálhatjátok ügyességeteket SEGWAY-en!  És természetesen lesz közös fánkdíszítés, ünnepi játékok, kézműveskedés, vattacukor és ajándékok is. A hanukai történetet izgalmas árnyjátékkal mutatja be a Soup Színház. Lesz ismét tombola fantasztikus díjakkal, a főnyeremény: családi bel&eacut e;pő a Mini City-be.

Hanna hanuka

A Hanna klub hanukai estjén minden a gyertyagyújtás körül forog majd. A program központi témája az egyik női micva, a szombati és ünnepi gyertyagyújtás, valamint a hanukai fények lesznek. Emellett ünnepi díszeket is készíthetnek a résztvevők. A kóser svédasztalon pedig hagyományos hanukai finomságok is felbukkannak majd.

További információ

Időpont: december 1., 17. órától.
Helyszín: Novotel Budapest Centrum (1088 Budapest, Rákóczi út 43-45.)
Részvételi díj: 1000 Ft/fő
Jelentkezés és regisztráció: 06-1-268-0183 és a [email protected] címen.

Kiadja a Chábád Lubavics Zsidó Nevelési és Oktatási Egyesület
Budapest, Károly körút 20., 1052 * Telefon: (36-1) 268-0183 * Fax: (36-1) 342-7876
Website: www.zsido.com * E-mail: [email protected]
Továbbítás: chabad.mailad.eu/lists/?p=forward&uid=91fb42bf670352c8e127a2e31c3ec441&mid=1216