Bassár el-Aszad szíriai elnök biztos a felkelők elleni győzelmében

Bassár el-Aszad szíriai elnök biztos a felkelők elleni győzelmében egy csütörtöki nyilatkozata szerint, amelyet a SANA hivatalos hírügynökség közölt.

„Ha nem volnánk biztosak a győzelmünkben Szíriában, akkor nem lenne erőnk ellenállni és folytatni a harcot az agresszió ellen, amely több mint két éve folyik ellenünk” – jelentette ki az elnök abban az üzenetben, amelyet a hadsereg napja alkalmából küldött a katonáknak. A szíriai hadsereget 68 évvel ezelőtt alapították.

„Nagyon bízom önökben, bízom abban, hogy teljesíteni tudják azt a nemzeti missziót, amely osztályrészül jutott önöknek. Rendkívüli bátorságról tesznek tanúbizonyságot a terrorizmus elleni harcban, és jó benyomást tesznek a világra azzal, hogy képesek ellenállni, szembe tudnak szállni a modern kor legnagyobb gonoszságával és legkegyetlenebb háborújával” – írta Aszad az üzenetben.

Az elnökhöz hű erők az utóbbi időben több jelentős győzelmet arattak a felkelők ellen kulcsfontosságú frontokon, főleg a közép-szíriai Homsz tartományban és Damaszkusz környékén. A felkelés, majd polgárháború csaknem két és fél évvel ezelőtti kezdete óta több mint százezer ember halt meg Szíriában, és több millióan kényszerültek elhagyni otthonukat.