Rogán: Bármikor be lehessen lépni az árfolyamgátba!

Rogán: Bármikor be lehessen lépni az árfolyamgátba! 

Tekintettel arra, hogy 2013. május 31-én lejárna a csatlakozás határideje, a Fidesz képviselőcsoportja azt javasolja, hogy az árfolyamgátba való belépés lehetősége legyen folytonos 2017-ig – jelentette be Rogán Antal pénteki sajtótájékoztatóján.

 

Az árfolyamgát 2012. április 1. óta érhető el, az eredeti határidő 2012. december 31. volt, azóta a konstrukció határidejét két alkalommal is meghosszabbították. Rogán Antal az árfolyamgátat sikeres lépésnek tartja. 2013 március végéig a 452 ezer jogosultból 150 ezer lépett be az árfolyamgátba, a rögzített törlesztési árfolyamú devizakölcsönök teljes állománya 1250 milliárd forint volt, a teljes hitelállomány 40 százaléka. Az árfolyamgátat választók az azóta eltelt időben 9,2 milliárd forint hitelkamat megfizetése alól mentesültek. Egy átlagos devizahitel-méretre számítva a rögzítési periódus alatt az adós törlesztési terhe évente 175 ezer forinttal csökken – sorolta a képviselő.

 

Rogán Antal sajtótájékoztatója

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=192246

Rogán Antal felhívta a figyelmet arra, ha minden jogosult csatlakozna az árfolyamgáthoz, akkor közel 200 milliárd forinttal csökkenne a lakosság fennálló devizahitel-állományból fakadó terhe. Az árfolyamgát védelmet nyújt az árfolyam ingadozásával szemben – mondta el Rogán Antal. A Fidesz képviselőcsoportja – tekintettel arra, hogy 2013. május 31-én lejárna a csatlakozás határideje – azt javasolja, hogy az árfolyamgátba való belépés lehetősége legyen folytonos 2017.július 1-ig, a konstrukció fennállásának ideje alatt. Bárkinek, ha törlesztési problémái adódnak, vagy úgy érzi, hogy szüksége van egy védőernyőre, akkor bármikor választhassa az árfolyamgátat, annak egész fennállási ideje alatt – jelentette ki a frakcióvezető.

A politikus tájékoztatott, a javaslatot vasárnap nyújtják be az Országgyűlésnek, és szeretnék, hogy a hétfői napon a házszabálytól való eltéréssel tárgyalják, és még azon a napon fogadják is el azt.

A benyújtásra kerülő javaslat a kapcsolódó anyagoknál tekinthető meg.

 

Fotó: fidesz.hu

 

 

„Nem vagyunk hajlandóak megszorításokra”

A túlzottfeficit-eljárás megszüntetése előtti utolsó pillanatokban járunk. A magyar kormánytól továbbra is intézkedéseket követel az Európai Unió. Nem vagyunk hajlandóak megszorításokra – szögezte le újságírói kérdésre válaszolva Rogán Antal. Elmondta, a kormány hajlandó magán spórolni, és ennek érdekében zárolásokról fogadott el rendeletet, az uniós terhekhez való hozzájárulása pedig a milliárdos reklámbevételű cégeknek a reklámadó lenne. Rogán Antal leszögezte, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja egyetért a kormány azon törekvésével, hogy az uniós terhek csökkentése érdekében a milliárdos reklámbevételű cégektől hozzájárulást kérjen.

A frakcióvezető hangsúlyozta, az adóteher a milliárdos bevételű cégeket érintené, az 1 milliárd forint alatti reklámbevétellel rendelkező cégeket nem. A frakcióvezető a piac nagysága alapján közölte, a reklámadóból 6-10 milliárd forint bevétel várható.

A politikus elmondta, a reklámadó szóba került a miniszterelnök és a szakminiszter pénteki találkozóján, a javaslat ezután került ki a tárca honlapjára, a május 29-i, szerdai kormányülés napirendjén is szerepel majd, és a kabinet döntése után kerülhet az Országgyűlés elé.

 

 

 

Ez tipikus példája a kétértelmű beszédnek

A BPI kérdésre válaszolva Rogán Antal leszögezte, elfogadhatatlannak tartja a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás szavait, melyek a parlament tegnapi ülésén hangzottak el. Ez tipikus példája annak a kétértelmű beszédnek, melynek a célja egyértelmű: megkérdőjelezze a holokauszt tényét úgy, hogy közben súrolja a jogszabályok határát. A frakcióvezető bejelentette, meg fogják vizsgálni, hogy lehet-e a beszédnek bármilyen jogkövetkezménye. Ez azonban nem feltétlenül az Országgyűlés, sokkal inkább a hatóságok feladata – fűzte hozzá.

Elfogadhatatlan Harangozó kijelentése!

Elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek tartja Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője az MSZP-s Harangozó Tamásnak a parlament nemzetbiztonsági bizottságában pénteken tett kijelentését, miszerint a rendőrök megszállják és „végigverik” a várost. Rogán Antal azt mondta az MTI-nek, különösen elfogadhatatlan ez a kijelentés egy MSZP-s képviselőtől, aki nagyon jól tudja, hogy pártja kormányzása idején, 2006-ban a rendőrök a budapesti utcákon ártatlan embereket vertek, lövöldöztek rájuk, és még egy ellenzéki parlamenti képviselő is nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.