Zsidó Egyetemért közhasznú alapítvány, amely számára kérjük adója 1 %-át.

 

Tisztelt Adózó!

Az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem minden tevékenysége arra irányul, hogy kiképezze Magyarországon azt a felsőfokú képzettséggel rendelkező értelmiséget és gyakorlati szakembergárdát, akik felélesztik – az Ön segítségével is – a régen volt magyar zsidó életet. Arra törekszünk, hogy a magyarországi zsidóság ismét visszakapja egykori hírnevét és szervezettségét. Az OR-ZSE az egyetlen európai, államilag akkreditált zsidó egyetem! Tevékenységünkről részletes tájékoztatást kaphat honlapunkon a www.rabbi.huinternet oldalon. Az egyetem támogatására született az Alapítvány a Zsidó Egyetemért közhasznú alapítvány, amely számára kérjük adója 1 %-át.

Közeledik a 2013-as adóbevallás végső határideje. Ne feledje, adója 2×1 százalékáról Ön dönt! Még mindig nem késő, hogy rendelkezzen! Akkor is megteheti ezt, ha már leadta adóbevallását.

Kérjük, támogassa céljainkat, ajánlja fel számunkra adója 2×1 százalékát! Önnek ez nem kerül pénzbe, ám ha javunkra rendelkezik az 1 százalékok sorsáról, sokat tehet a zsidóság felsőoktatási céljainak megvalósításáért! A fel nem ajánlott összegek visszavonhatatlanul az államkasszába kerülnek, ám ha kitölti a rendelkező nyilatkozatot, biztosíthatja, hogy az Ön által támogatni kívánt célra használják fel!

Adója 2×1 százalékáról rendelkezhet akár írásos, akár elektronikus formában nyújt be adóbevallást, sőt akkor is, ha azt már korábban leadta!

Ebben az esetben a rendelkező nyilatkozatokat helyezze egy kis borítékba. Erre írja rá adószámát és egyéb adatait, zárja le, és hátoldalát írja alá. A zárt kis borítékot helyezze egy postai borítékba és postázza a NAV kiemelt címére: NAV, 1449 Budapest

Rendelkezhet az SZJA bevallása részeként is. A „D” lap felhasználásával, vagy kitöltött, lezárt, aláírt kis boríték felhasználásával. Az egész csomagját együtt postázza a NAV-nak.

Munkáltatói adó megállapítás esetén a kitöltött, lezárt, aláírt kis borítékot munkáltatójának adja le május 10-ig.

Ha a bevallását elektronikusan küldi be, a rendelkező nyilatkozata az elektronikus bevallás részét képezheti. Rendelkező nyilatkozatait minden más nyomtatványtól függetlenül is beküldheti elektronikusan. A nav.hu honlapról le kell tölteni a 09EGYSZA nyomtatványt, amit a NAV kitöltő programjával lehet kitölteni és a magyarorszag.hu ügyfélkapun keresztül beküldeni.

A rendelkező nyilatkozat NAV-hoz történő eljuttatásának határideje minden adózó esetén május 20. Eddig a határidőig még nem késő nyilatkozni!

Ha további kérdése van, esetleg családtagjainak, vagy barátainak is szeretne rendelkező nyilatkozatot és borítékot kérni, hívja egyetemünket a 318-7049-es számon, vagy írjon a [email protected] e-mail címre, vagy ha személyesen szeretne tájékozódni, akkor a 1084 Scheiber Sándor utca 2. szám alatt keresse fel Blau Évát.